2. juni gjenåpner Radisson Blu Hotel, Tromsø, Radisson Blu Royal Garden Hotel, Trondheim og Radisson Blu Atlantic Hotel i Stavanger dørene etter å ha vært midlertidig stengt. Hotellene har implementert Radisson Hotel Groups oppdaterte og omfattende renholds- og hygieneprogram for å sikre gjestenes, medarbeidernes og samarbeidspartnernes sikkerhet og trygghet.

– Våre strenge rutiner for renhold og hygiene har blitt oppdatert og skjerpet, og vi gleder oss veldig til å ta imot gjester og medarbeidere. Vi har blant annet større avstand mellom gjestene, hyppigere rengjøring og stasjoner med hånddesinfisering for å sikre at gjestene får et trygt og godt opphold hos oss, forklarer hotelldirektør Tone Hansen ved Radisson Blu Royal Garden Hotel, Trondheim.

Tidligere i mai kommuniserte Radisson Hotel Group nyheten om at de lanserer Radisson Hotels Safety Protocol som er et nytt program for grundige renslighets- og desinfiseringsprosedyrer på sine hoteller. Dette gjøres i samarbeid med SGS, som er verdens ledende inspeksjons-, verifiserings-, test- og sertifiseringsselskap.

De nye retningslinjene inkluderer stasjoner for hånddesinfisering ved inngangene, forbedret og dokumentert rengjørings- og desinfeksjonsfrekvens, sosial distansering i alle områder av hotellene, inkludert i møterommene, opplæring av de ansatte i lokale helsemyndigheters- og Verdens helseorganisasjons anbefalinger og retningslinjer, standarder for matsikkerhet, samt omfattende opplæring og oppfølging av personalet.

Begge Radisson Blu hotellene åpne i Trondheim 

Radisson Blu Royal Garden Hotel ligger midt i Trondheim sentrum, rett ved siden av den Nidelven. Hotellet har vært midlertidig stengt i en periode, mens søsterhotellet på flyplassen har holdt åpent hele perioden. Nå gleder hotelldirektøren seg til å ønske gjestene velkommen også til sentrumshotellet.

– Vi gjenåpner nå dørene, men holder restauranten midlertidig stengt en periode fremover. Vi følger myndighetenes retningslinjer og serverer derfor ikke frokostbuffet inntil videre, men serverer heller frokost til gjestene i take-awayforpakninger med blant annet fersk kaffe, forklarer hotelldirektøren.

 Byens ikon med ny leder

Ikoniske Radisson Blu Atlantic Hotel åpner også dørene igjen neste uke. Da gleder den nye hotelldirektøren seg til å ønske gjestene tilbake, nå med enda strengere hygiene- og renholdsrutiner.

– Vårt mål er alltid å gi gjestene best mulige opphold, og nå har vi forbedret våre hygiene- og renholdsrutiner ytterligere slik at gjestene skal kunne være trygge og sikre når de besøker oss – samtidig som de får den gode hotellopplevelsen. Jeg gleder meg til å ønske alle gjestene velkommen tilbake, sier hotelldirektør Reinout Engel. Han har jobbet ved hotellet i en årrekke og har nylig tatt over som hotelldirektør etter at Jens Brandin flyttet til København for å lede Radisson Collection Royal Copenhagen hotell.

Radisson Blu Atlantic Hotel åpner dørene, men holder restauranten stengt inntil videre. Gjestene vil få servert frokost i ferdigpakkede poser eller som Take-Away.

Satser på Norgesferie 

Hos Radisson Blu Hotel Tromsø er hotelldirektøren vant til at hotellet fylles med utenlandske turister gjennom hele året. Nå håper, og forventer, han at nordmenn skal besøke hotellet flittig i månedene fremover.

– Vi forventer oss at flertallet av sommergjestene blir norske gjester som velger å besøke hotellet som del av sin Norgesferie. Tromsø er en fantastisk destinasjon med Nordlys, spektakulær natur og nydelig arkitektur så dette er en perfekt destinasjon for sommerferien, sier Aart Niemans, hotelldirektør ved Radisson Blu Hotel Tromsø.

Radisson Blu Hotel i Tromsø serverer gjestene frokost ved bordet eller som Take-Away. Yonas Pizzeria & Rorbua pub holder åpnet for gjestene, samtidig som de følger myndighetenes retningslinjer.