– En rimelig inngangsbillett til eiendomsmarkedet for kunden. Dette er grunntanken bak det nye prosjektet til Vestfold Næringsutvikling. Prosjektet er lokalisert på Fibo i Holmestrand og det er totalt planlagt å selge og føre opp 35 nye lagerseksjoner, sier Henning Orre, daglig leder i Vestfold Utvikling.

Byggetrinn 1 består av 7 enheter – alle er solgt. Det jobbes nå med å legge ut byggetrinn 2 for salg i løpet av mai måned.

– Går alt etter planen startes det opp med grunnarbeidene på tomten i august. De første kjøperne kan forvente å ta i bruk sin lagerseksjon allerede ved juletider, sier Orre.

Etter en tids markedssondering kom selskapet frem til at Holmestrand manglet et tilbud for de som trenger litt ekstra plass.

– Mange bor i dag i leiligheter og eier i tillegg en bobil, båt eller veteranbil. Og en del små/ mellomstore bedrifter leier dyre lokaler, forsetter Orre.

Nærhet til folk

Daglig leder i Vestfold Næringsutvikling AS, Runar Haug, forteller at tre faktorer har vært rådende i prosessen rundt valg av konsept på eiendommen.

– Det skal være billigere å eie sitt eget lager enn å leie, nærhet til der folk bor og attraktivt for både private og bedrifter, sier han.

Lagerseksjonene er fleksible med tanke på størrelse og innredning. Hver seksjon har egen automatisk port, opplegg for vann/ avløp samt muligheter for tilpasninger gjennom tilvalg. Størrelser varierer fra 61 kvadratmeter – 144 kvadratmeter i gulvareal, og har en innvendig takhøyde på 5.9 meter. Kjøperne i første byggetrinn er cirka 50/50, fordelt på private og bedrifter.

Vestfold Næringsutvikling melder om god interesse for prosjektet og har allerede interessenter til neste byggetrinn som består av 14 lagerseksjoner.

–  Så snart tilstrekkelig antall enheter er solgt i byggetrinn 2 settes spaden i jorden, forventet ferdigstillelse våren 2021, avslutter Haug.