Til tross for omfattende restriksjoner har PostNord kraftig vekst i netthandelen. For å øke kapasiteten for pakker og få bedre sortering og mer effektiv logistikk, bygger de ut 10.000 kvadratmeter på Langhus. Utbyggingen følger i all hovedsak planen, og skal etter planen stå ferdig 14. oktober.

PostNords eiendomsdirektør, Ronny Grøtvedt er klar på at utvidelsen av Langhus-terminalen er en nødvendighet med tanke på fremtidens pakkevolumer. Terminalen blir også størst i Norge når utvidelsen er ferdig.

— Vi øker vår produksjonskapasitet vesentlig, hvor vi ønsker å ta en sterkere posisjon i det norske netthandelsmarkedet. Dette er en av våre største investeringer i den femårsperioden vi er inne i, og viser også at aktører i vår bransje kan og må satse for å sikre fremtidens logistikkløsninger, sier Grøtvedt.

I mars ble det første spadetaket tatt, hvor PostNord-terminalen nå utvides med 50 % større kapasitet, og samlet vil PostNord nå kunne håndtere 250.000 pakker per døgn.

Bygger: På Fugleåsen bygges det. I løpet høsten 2020 vil Langhus-terminalen stå ferdig.

Skal stå klart før Black Friday

A Bygg Entreprenør stod bak utbyggingen av terminalen på Langhus som stod ferdig i 2014. Arealet var da på 12.000 kvadratmeter. Nå seks år senere skal samme selskap igjen være med å bidra når PostNord utvider med 10.000 kvadratmeter – det er nesten en dobling.

— Byggetiden er kort, men som landets ledende logistikkentreprenør har vi utviklet prosesser og systemer som gjør at vi ikke har noe problem med å løse oppgaver som denne. Med fokus på effektivitet kommer vi i mål i god tid før Black Friday, sier administrerende direktør i A Bygg, Morten Raugstad.