Vulkan Arena er en konsertscene som har vært i drift i 10 år og har huset utallige konserter og arrangementer. Stedet har to scener, Pokalscene med plass til 200 og Vulkan Arena med plass til 600 personer. Nå utvides publikumskapasiteten på hovedscenen til 850 ved at man etablerer et publikumsgalleri.

– Dette er en spesiell og tung tid for kulturbransjen og konsertscenene våre, så nå gjelder det å tørre å tenke fremover, for hverdagen kommer tilbake. Og da skal vi igjen ta tilbake byen vår og skape gode kulturopplevelser sammen, sier Gunnar Bøyum, administrerende direktør i Aspelin Ramm.

 Gir ekstra motivasjon

Med utvidet kapasitet skal Skagstindgruppen fortsette å videreutvikle konseptet med å skape gode kultur- og eventopplevelser på Vulkanområdet.

– Vi har i lengre tid sett en etterspørsel i markedet både når det gjelder konserter og eventer for en scene med 850 i kapasitet. Derfor er det fantastisk at vi har en gårdeier som spiller på lag med oss – og som ikke er redd for å tenke langsiktig, selv i disse usikre tider, sier Morten Guldvik, daglig leder i Skagstindgruppen.

– Vi har allerede merket god respons, og når utvidelsen står ferdig har vi bekreftet flere ti-talls arrangementer som er større enn de arrangementene vi hadde mulighet til å ta imot før. Dette er utrolig gøy og gir ekstra motivasjon, noe som kommer godt med midt oppe dagens situasjon, sier Guldvik.

Vulkanområdet har mer enn tre millioner besøkende hvert år.

En viktig konsertscene for Oslo by

– Å tilrettelegge for gode kulturopplevelser for vårt publikum sammen med våre leietakere på Vulkanområdet er noe av det vi synes er aller mest moro å jobbe med. Vulkan Arena spiller en viktig rolle, ikke bare som konsertscene, men som en mulitscene med et bredt innhold som skaper stor trafikk til området, sier Frode Rønne Malmo, konseptsjef for bygulv i Aspelin Ramm.

– Vulkan har alltid hatt fokus på musikk, blant annet gjennom samarbeid med Øyafestivalen og Bylarm, og Vulkan Arena har blitt en veldig bra og viktig konsertscene for Oslo by. Når vi ser at byen mangler en scene med publikumskapasitet på 850, og vi i tillegg har en så solid leietaker og driver som Skagstind, så ønsker vi å være med på å legge til rette for flere og større konsertopplevelser på Vulkan fremover. Nå venter vi bare på offentlige tillatelser før vi setter i gang med ombyggingen – og håper hverdagen er tilbake når denne er ferdig, sier Rønne Malmo.