– Dette er blir spennende! Her skal vi bidra til at Økern blir en destinasjon i seg selv. Østre Aker vei 25 skal bli et nytt orienteringspunkt på Økern og langs Alnabanen, og her skal vi skape en sosial møteplass for nærmiljøet, sier Kyrre Sundal, partner i Mad arkitekter. De skal bistå Skanska CDN med å utvikle eiendommen.

Eiendommen, som tidligere har bestått av en kjettingfabrikk og senere bilforretning, har et tomteareal på 4.400 kvadratmeter og ligger sentralt på Økern rett ved både T-bane og buss. De siste 11 årene har eiendommen stått ubrukt.

– Vi ønsker å skape et fleksibelt og varig kontorbygg som kan være med på å bryte ned barrierer på Økern, både mentale og fysiske. Målet er at vi skal bringe liv til eiendommen og legge til rette for attraktive møteplasser for nærmiljøet. Sammen med Mad arkitekter ser vi på løsninger for en første etasje og utearealer som inviterer til bruk også utenom kontortid, forteller prosjektsjef Kristian Balke i Skanska CDN.

Hovedinngang fra Ulvenveien med restauranter og kaffebar også for de som ikke jobber i bygget. Illustrasjon: Mad Arkitekter

Paris proof

Østre Aker vei 25 skal oppnå BREEAM-NOR Excellent-sertifisering og Skanska CDN har en ambisjon om at prosjektet skal utvikles i henhold til Parisavtalen.

– Med høye miljømål ser vi at innovasjon, robuste løsninger, fleksibilitet, gjenbruk og ombruk blir helt sentralt, sier Balke.

– Vi gleder oss veldig til å bidra til den transformasjonen Økern står ovenfor! Skanska CDN skal utvikle og oppføre et bærekraftig og fleksibelt kontorbygg – nærmest sagt på kollektivknutepunktet Økern. Det er med stor glede at vi har fått med oss en arkitekt som Mad arkitekter, som reflekterer våre verdier, avslutter han.