På flere hotell i Norge åpner Nordic Choice Hotels opp for deg som trenger et sted å sitte og jobbe. De tilbyr romslige rom med skrivebord og behagelig stol. Wifi og kaffe er inkludert fra kroner 295.

André Schreiner, administrerende direktør i Clarion Hotel The Hub, forklarer at de leier ut rom til kontor mellom 07.00 og 19.00 for én person. De har også løsninger for flere.

– En enkel ordning der du har tilgang til en arbeidsplass, WIFI og et godt og rolig innemiljø, sier han.

Dette gjelder alle Nordic Choice Hotels som har mulighet til å ønske velkommen nå og som har arbeidsplass på sine rom, noe som er de aller fleste.

André Schreiner, administrerende direktør i Clarion Hotel The Hub.

– Vi gjør dette for å se om vi kan aktivere våre fasiliteter på andre måter enn vår vanlige drift. Myndighetenes restriksjoner har gjort det umulig for oss å drifte all vår møteaktivitet, restaurant og baraktivitet og 99 prosent av vår losjivirksomhet, fremhever Schreiner.

Mange av hotellene tilbyr room service, dersom du blir sulten.

Foreløpig lite trøkk

– Vi har fått forespørsler og noen bookinger, men volumet er lite. Vi har ikke satt noen målsetning på dette, da det er et helt nytt konsept og som sagt kommet i stand for å se om vi kan få brukt våre flotte fasiliteter til noe under perioden vi er underlagt strenge restriksjoner for all vår drift, sier hotelldirektøren.

– Er dette noe dere kommer til å fortsette med (ved ledig kapasitet)? 

– Dette er alt for tidlig å si. Vi har alltid leid ut dagrom for de som har det behovet, og vil fortsette med dette. Om vi spesifikt kommer til å markedsføre «hjemmekontor» hos oss vil vi vurdere når vi ser hvordan dette fungerer, og ut ifra den kapasiteten vi har til dette. Vårt primære ønske er å få våre overnattende gjester tilbake, slik at vi kan benytte våre fasiliteter til den verdiskapning de er designet for primært, sier Schreiner og avslutter: – Som alltid er vi i hotellnæringen meget gjestfri, og ønsker alle hjertelig velkommen til oss. Du vil nok ikke finne et mer vennlig kontorfellesskap enn hos oss.