Morten Guldvik, daglig leder, gründer og største eier i Skagstindgruppen, takker Aspelin Ramm og Eiendomsspar for den støtten de har fått i en såpass vanskelig tid.

– Vi er så glade for at vi har store og langsiktige gårdeiere, som Aspelin Ramm og Eiendomsspar, som vi jobber sammen med. Disse evner å se lenger enn 6–12 måneder. Denne tiden er drastisk for oss, og vil få store konsekvenser. Heldigvis blir vi møtt med forståelse og en hjelpende hånd fra disse gårdeierne. Vi har vært opptatt av å være åpne og ærlige, og ønsker ikke en konfronterende dialog, men å få hjelp, sier Guldvik.

Skagstindgruppen driver åtte utesteder, og selskaper innenfor konferanse, konsert og event, uteliv og Norges nest største country festival. 12. mars ble de pålagt av myndighetene å stenge alle sine steder. De har permittert 117 ansatte, og alle stedene er ute av drift.

– Konsekvensen av coronaviruset kunne ikke blitt større for oss. Dette blir klart merkbart for oss. Fra 2,5 million i uka til null, over natta. Vi er eksponert både for rene utelivssteder, aktivitetsbaserte steder som fotballpuber, spillsteder, konsertarenaer og konferansemarkedet. Dette er dramatisk, sier han, men understreker at de har full forståelse og respekt for hvordan myndighetene håndterer og prøver å stoppe dette.

Kjenner seg ikke igjen

– Det er mye gnisninger ute og går mellom gårdeiere og leietakere, ifølge media – dette kjenner vi oss ikke igjen i. Vi opplever veldig konstruktive samtaler med våre gårdeiere, og at de ønsker å finne løsninger på kort og lenger sikt, sier han og fremhever at gårdeierne ser på leieforholdet med forståelse og smidighet.

– Våre gårdeiere har skjønt at det er ingen som er tjent med at leietakerne går konkurs, men at vi skal klare å stå i stormen. Selv om situasjon er kritisk nå på grunn av null drift har vi heldigvis hatt fokus på å spare, og ikke ta for mye utbytte – vi har bygd oss opp en betydelig krigskasse over mange år med god drift for å stå stødig gjennom en krise, sier Guldvik, og legger til at de aldri hadde sett for seg noe lignende.

Særlig setter han pris på at de blir møtt med ydmykhet og forståelse. Akkurat nå bruker de tiden med gårdeierne til å finne løsninger sammen.

– Det her betyr tap av inntekter for dem også. Men det at vi prøver å finne gode løsninger som hjelper begge parter og spiller på lag er flott, sier han.

Forstått betydningen av å velge riktig gårdeier

Det er nå at Skagstindgruppen, og Guldvik virkelig har fått kjenne på viktigheten av en stødig gårdeier.

– Gårdeier har hatt stor betydning, men ikke en slik grad som det har nå. I videre vekstfaser kommer vi til å være enda mer opptatt av å velge en langsiktig gårdeier. Nå har det utenkelige skjedd, og jeg kan ikke understreke det nok ganger hvor glad vi er for at vi leier hos blant andre Aspelin Ramm og Eiendomsspar.