7. mars er det endelig klart for åpning av Biltema Bygg Stavanger, i Maskinveien 1 på Forus. Varehuset er på 7.700 kvadratmeter med kafe, og blir varehuskjedens 66. varehus i Norge.

– Etter at det ble kjent at det skulle komme et nytt kollektivfelt midt over parkeringen vår på Biltema i Sandnes, startet vi jakten på et mulig sted for relokalisering i Stavanger-området. Det var ikke mange alternativer for et arealkrevende konsept som Biltema, men så dukket hangaren i Maskinveien på Forus opp som et alternativ, sier Dag Bergby, daglig leder i Biltema Bygg Stavanger.

 Får ikke selge produkter innen bil, båt, hjem og fritid

Grunnet reguleringsforholdene blir dette også Biltemas første varehus uten sentrale produkter innen kategorier bil, båt, hjem og fritid.

– Reguleringsforholdene på Forus er definert som byggevarehandel, og til tross for våre gjentatte forsøk på å få dispensasjon har fylkesmannen nektet dette. Vi har en ny søknad inne til behandling og håper å få til en snarlig positiv løsning. Vi synes det er for galt at innbyggerne i Stavanger, Sandnes og Sola skal reise til Bryne for å handle på et fullsortiments Biltemavarehus. Det nye varehuset vil ved åpning derfor mangle bil-, bilpleie-, MC-, hjem-, kontor og multimedia-, fritid-, båt- og store deler av verktøyavdelingen, sier Bergby.