Selskapet IWG, med merkevarene Spaces og Regus, har rundt 3500 kontorfellesskapssentre i 120 land. Medlemskap på ett av kontorene er også nøkkelen til dørene til hele det globale nettverket. Nå er dørene til Spaces Vaskerelven åpnet – selskapets største satsning i Bergen.

– Dette er en stor dag! Denne åpningen har vi gledet oss til. Etterspørselen etter fleksible kontorløsninger er stor, noe vi har merket både på Spaces Flesland og Spaces Media City, sier Rosvold.

Totalt står 4.000 kvadratmeter tilgjengelig for selskaper og andre som ønsker et «plug & play»-kontor midt i Bergen sentrum.

– Her trenger man ikke tenke på annet enn å komme inn døren. Vi tar oss av alt annet, fra møbler, utstyr og forsikringer, sier Rosvold.

Hun mener lokalene, den unike plasseringen i sentrum og et stort mangfold i næringslivsaktører vil gjøre Spaces Vaskerelven til noe helt spesielt.

– Dette er et unikt bygg som har blitt enda mer unikt. Vi har lyst til å bli Bergens nye storstue for kontorer, litt på samme måten som Hotel Bergen er Bergens storstue for hoteller.

Spaces Vaskerelven.

En destinasjon

Norgessjef i IWG, Thomas Weeden, mener trenden med fleksible kontorløsninger er kommet for å bli.

– Flere og flere tar jobben med seg dit de er, fremfor å måtte komme til arbeidsplassen. Derfor gir Spaces-konseptet en unik fleksibilitet. Ikke minst også for selskaper som måtte ønske å ned- eller oppskalere, sier han.

For 1.000 kroner måneden får man inngang inn dørene. For 3.500 kroner får man en fast pult, og for 7.000 kroner får man et eget kontor.

– Vi ser på oss som en destinasjon. Hos oss sitter alle typer næringslivsfolk fra gründere til godt etablerte selskaper. Det gir et unikt miljø, sier Weeden.

Spaces Vaskerelven har åtte fellesmøterom for hele huset som deles og kan bookes via en app. I tillegg har bygget 1.000 kvadratmeter fritt areal som folk kan sitte og jobbe i.

– Alle trenger ikke egne kontorer. Vårt konsept er god delingsøkonomi, sier Weeden.

Hill & Co: – Vil bygge nettverk

Blant dem som har sikret seg en plass i det nye bygget er advokatselskapet Hill & Co. Partner i selskapet, Ivar Hillestad, forteller at muligheten for å bygge nettverk var hovedgrunnen til at de tok inn i Spaces Vaskerelven.

– Det gir synergier å sitte sammen med en rekke aktører fra ulike deler av næringslivet, og å møtes ved kaffeautomaten for en prat. Vi har som strategi å knytte nettverk, og mener vi kommer til å gjøre dette på Spaces Vaskerelven. Samtidig er det fint å ha tilgang på kontorer, både i Oslo og internasjonalt, gjennom IWG-nettverket.

Hill & Co, fra venstre: Ivar Hillestad, Hege Skansen, Alexander Krogstad, Kamilla Salvo og
Erik Støle.

Partneren i Hill & Co beskriver det å ha kontorer hos Spaces som å bo på hotell.

– Alt er tatt hånd om. Det eneste vi trenger å tenke på er jobben vi skal gjøre for klientene våre. Vi tror dette vil bli et unikt sted for næringslivet i Bergen, og mer sentralt i Bergen by kommer du ikke, avslutter han.