Telenor Real Estate AS har inngått leieavtale med ABB AS om flytting av deres virksomhet i Oslo-området til Snarøyveien 30 på Fornebu. ABB sitter i dag i Bergerveien 12 på Billingstad og Ole Deviks vei 10 i Oslo og har hatt et ønske om å samle alle sine ansatte på én adresse.

– Det har vært en lang og god prosess med ABB og vi i Telenor Real Estate AS gleder oss til å få en så viktig aktør som ABB AS som leietaker. ABB vil bidra til at det blir en spennende miks av leietakere i Snarøyveien 30 med blant annet EVRY, Norwegian Fashion Center og Telenor i tillegg til ABB, sier utleiesjef i Telenor Real Estate AS, Christian Prebe.

ABB flytter hovedkontoret med nesten 300 ansatte fra Billingstad allerede i slutten av januar. Etter planen skal de resterende ansatte følge etter og samles i et eget bygg i Snarøyveien 30 i 2022. I første omgang leier ABB om lag 4.000 kvadratmeter, men når alle 900 ansatte er på plass vil leiearealet være på ca. 14.000 kvadratmeter.

– For oss var det viktig å kunne samle alle 900 ansatte under samme tak og samtidig ta hensyn til hvor våre ansatte bor. Fornebu var derfor et naturlig valg for oss, sier administrerende direktør i ABB, Per Erik Holsten.

Union Næringsmegling har bistått gårdeier i utleieprosessen.

– Med den kommende Fornebubanen, sin sentrale beliggenhet og nær 200.000 kvadratmeter er Snarøyveien 30 en attraktiv kontoradresse som vi nå ønsker ABB velkommen til, uttaler Morten D. Dunham, administrerende direktør i Telenor Real Estate AS.