I hver utgave av magasinet NæringsEiendom presenterer vi unge menneskers syn på arbeidsplassen og hvordan de ønsker å jobbe. Denne gangen har vi snakket med Emma Heiberg. Hun er 21 år, og går 3. året økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen BI.

– Hvilken arbeidsgiver drømmer du om å jobbe for og hvorfor?

– Jeg tror at jeg må opparbeide meg erfaringer og prøve meg litt frem, før jeg kan si nøyaktig hvor jeg ønsker å jobbe i fremtiden. For min del er det viktig å arbeide i et miljø bestående av ulike personligheter, kompetanser og varierende arbeidsoppgaver. De siste årene har jeg utviklet en interesse for eiendom, og tror dette kunne vært en passende bransje for meg. En viktig faktor vil være en arbeidsgiver som evner å legge til rette for personlig utvikling i de rette omgivelsene. Per dags dato jobber jeg deltid hos Estate Kunnskap og stortrives. På sikt håper jeg det vil være muligheter for meg der.

– Hvordan ønsker du å ha det på arbeidsplassen?

– For meg er det sosiale en veldig viktig faktor for at jeg skal trives på arbeidsplassen. Jeg er opptatt av et godt kollegialt miljø og at det skal være rom for en god dose humor. Utover dette foretrekker jeg en «oss-kultur» fremfor «meg-kultur». Det er viktig at jeg har dyktige kolleger som jeg kan spørre om hjelp og støtte fra dersom jeg står fast, og at det er lav terskel for dette. Jeg ønsker at det skal være rom for å prøve og feile, og at man ser på det som en mulighet for læring og videreutvikling.

– Hva er den optimale arbeidsformen for deg?

– Prosjektbasert arbeid og gjerne en god blanding av team- og individuelt arbeid. Jeg trives veldig godt i team, og føler det er en fin måte å utveksle kompetanse på tvers av fagfelt. Utover det synes jeg prosjektarbeidsformen er veldig givende ettersom dagene er ulike, det dukker opp utfordringer underveis og man ser en progresjon. For min del er en variasjon av hektiske perioder/høyt trykk og rolige perioder hvor man får hentet seg inn igjen det optimale. På bakgrunn av at jeg sikter meg inn på en bransje hvor 8-16 arbeidsformen ikke er en norm, vil trolig flexitid være en fin måte å balansere jobb og fritid.

– Hvordan tror du arbeidslivet vil se ut om 20 år?

– I fremtiden tror jeg det vil forekomme hyppigere jobbskifter. Min generasjon er i større grad opptatt av frihet og fleksibilitet, og er ikke like «lojale» til arbeidsplassen. Videre tror jeg digitaliseringen vil føre til at en del jobber blir overflødige, og derav vil falle bort. Digitaliseringen vil nok fjerne jobber, men også skape behov for nye. Eksakt hvordan arbeidslivet vil se ut om 20 år er vanskelig å forutse, men jeg både tror og håper at utviklingen vil ta oss til det bedre.