Nærsenteret på Lillo Gård begynner å ta form. Senhøst 2019 delåpnet senteret, da Meny, Mester Grønn, Apotek 1 og frisør CnC Factory åpnet dørene. Sommeren 2020 forventes alle lokaler å være ferdige og senteret komplett. Nå har eier av nærsentret på Lillo Gård, Nærsenter Utvikling, signert leieavtale med nok et serveringskonsept. Kompis er velkjent og populær i Trondheim. De etablerer seg nå med sin første restaurant i «vognskjulet» på Lillo Gård og regner med å åpne i løpet av mai måned.

– Vi jobber nå med å finne den rette restaurantdriveren og konseptet til henholdsvis Kårboligen og Hovedhuset på Lillo Gård, sier Halvor Krafft, administrerende direktør i Nærsenter Utvikling.

I tillegg åpner Sabi Sushi og Talor Made dørene i januar/februar. Sabi Sushi kjent for høykvalitet sushi og Talor Made, det fantastisk doughnut-konseptet med sitt utspring i fra Talor & Jørgen som holdt til på Youngstorget.

Talor Made

En destinasjon for mat og drikke

– I tre generasjoner vokste Oslo rundt og forbi Lillo Gård. Her var det gårdsdrift helt frem til 80-tallet.  Lillo Gård og våre øvrige nærsentre skal være sosialt integrert i nærmiljøet og den lokalt viktigste møteplassen. I Nærsenteret på Lillo Gård blir det godt å være. Her vil «nære og nedpå opplevelsene» kombineres av tilbud som støtter det enkle hverdagslivet. Man skal med dette finne mye av det man har behov for i hverdagen. Med sitt sterke innslag av spisesteder, vil Lillo Gård også bli en destinasjon for mat og drikke, som mange andre enn de lokale vil oppsøke, sier Krafft videre.

Nærsenter Utvikling har utviklet, forvaltet og foredlet nærsentre siden 2013.  Etter å ha solgt Stokke og Furuset Senter, eier de nå 6 nærsentre og en tomt.  Veitvet, Lillo og Greverud Senter er så godt som ferdigutviklet. Gjettum Senter i Bærum, Saupstad Senter og Migo senteret i Trondheim skal alle gjennom en kraftig transformasjon.

– Der skal det utvikles nærsentre i tråd med vårt konsept, men lokalt tilpasset. Dette starter blant annet med en respekt og forståelse for at hvert sted er unikt og at hvert nærmiljø har sine spesifikke kvaliteter og behov. Hvert sted er sammensatt av et unikt knippe mennesker. Det skal være levende møteplasser.  I tillegg til at nærsentrene utvikles, skal det også utvikles og bygges cirka 25.000 kvadratmeter bolig, avslutter Krafft.