Oslo Origo har inngått leieavtale med KLP Eiendom for 3.270 kvadratmeter BTA i Stortorvet 10. Dermed blir KLPs Glasmagasinet sentrum for Oslo kommunes helhetlige digitaliseringsarbeid innen innbyggertjenester.

– Skarp konkurranse om utviklere og designere spesielt, gjør at Origo må tilby sentrale lokaler. Ingen av oss er opptatt av jåleri, marmor eller annet bling, men derimot funksjonelle, sentrale lokaler med godt lys, god luft og lett tilgang, til en fornuftig pris, forteller Erlend Schei, teamleder i Origo Labs.

Stortorvet 10.

Førstevalget

– Glasmagasinet traff samlet godt på alle disse kvalitetene. I tillegg likte vi miljøaspektet ved at nær 60% av arealet allerede har såpass grei standard og romløsning at det blir minimalt med oppussing. Den resterende delen som må moderniseres ga oss en fantastisk mulighet til å innrede lokalene på en meget egnet måte for team-basert utvikling av nye innbyggertjenester, sier Schei.

– Det blir en miks av riktige romstørrelser for teamene og flere områder for samarbeid hvor vi skal invitere inn både innbyggere og andre virksomheter i kommunen, fortsetter han.

Schei forteller at Origo har vurdert et titalls lokaler i prosessen og når det samtidig var det økonomiske og funksjonelt riktige alternativet så ga utfallet seg selv.

– Det har vært kjapp responstid på alle våre endringsforslag i prosessen, og god sparring på hva som vil være gode løsninger. Generelt vil jeg trekke frem den åpne, ærlige og lite jålete dialogen vi har hatt med KLP og næringsmegler Jan Vidar Løvsland i DNB, påpeker han.

– Det er tydelig at KLP og Oslo kommune deler mye verdigrunnlag og langsiktig tenking. Samtidig har Oslo Origo satt spesielt pris på imøtekommenheten rundt praktiske løsninger i lokalene, legger Schei til.

Etablert leietaker forlenger

I tillegg til den nye kontrakten med Oslo Origo, ble det nylig avgjort at IDE House Of Brands fornyer leiekontrakten sin med KLP i Glasmagasinet. Selskapet har vært leietaker i bygget siden 2005 og forlenger nå sine 1.553 kvadratmeter BTA til 2029.