Kantar AS overtar toppetasjene i eiendommen og arealene i 7. og 8. etasje utgjør cirka 2.500 kvadratmeter.

– Vi ser frem til å flytte inn i Lakkegata 23. Kontorer sentralt i Oslo er viktig for medarbeiderne med tanke på reisevei til og fra jobb, og det gjør det enkelt for oss å både besøke kunder og å ta dem imot. Vi har hatt en god prosess med utleier forut for signering, slik at vi føler oss trygge på at lokalene dekker våre spesielle behov for teknisk tilretteleggelse, samt vårt ønske om å ha en moderne arbeidsplass, sier Kari Nordstad administrerende direktør i Kantar AS.

– I tillegg til attraktive og fleksible kontorlokaler har eiendommen felles fasiliteter som de ansatte og besøkende vil nyte godt av, fra møtesenter, personalrestaurant, kaffebar og treningsmuligheter, fortsetter Nordstad.

Et spennende område

Lakkegata 23 (L23) stod ferdig i 2013, og ligger sentralt til med kort vei til Oslo S/Bjørvika og Grünerløkka. Kommunikasjonsmessig er beliggenheten optimal med Flytoget, Tog, T-bane, trikk og busser er i umiddelbar nærhet.

– Kantar flytter til et område som er i en spennende utvikling. Brugata 19, Sundtkvartalet og ikke minst Urtekvartalet, som nå er under bygging, bidrar til å aktivisere området med utadrettede virksomheter som restauranter, bakerier, kafeer etc. Det at området nå huser leietakere som blant annet YS, Viken Fiber, NHST/DN, IBM, Skanska, Manpower og Høyskolen Kristiania som nå har inngått en ny leieavtale på 10.000 kvadratmeter, bekrefter områdets attraktive posisjon ved Akerselva, sier Ole-Jacob Leirskar, partner i Attivo AS.

Attivo  har stått for byggingen av L23, har forvaltningsansvaret for eiendommen og har bistått med utleien av lokalene. Nå gjenstår det å få leid ut 6 etasjen, som utgjør cirka 1.870 kvadratmeter BTA.

– I og med at Tine har valgt å flytte sin virksomhet til Kaldbakken fristilles i første omgang 6., 7. og 8. etasje i eiendommen, sier Lars Martin Lunde, administerende direktør i MP Pensjon, eier av Nordbygate 1 AS.

 Hipt og urbant

Område rundt L23, er i likhet med hele Oslo Sentrum i enorm endring. Siden bygget sto ferdig i 2013, har området vært i konstant transformasjon og fremstår mer og mer som et hipt og urbant område med kontorer til bedrifter innen alle næringer.

– Denne endringen skal vi ta med oss inn i bygget og vil prege byggets fellesarealer. Der man tidligere var opptatt av å skape et skille mellom uteområdet og innsiden fokuserer vi på hvordan vi kan skape en urban by-atmosfære for å gjøre fellesarealene i eiendommen attraktive, sier Kari Ihle i Metropolis arkitektur & design AS, som har bistått i prosessen.

– Formspråket vil avspeile den urbane by-plasseringen med nær tilknytting til Oslos store parkdrag som går langs hele Akerselva som er byggets umiddelbare nabo, sier avslutter hun.