– Det er veldig gledelig at så mange aktører nå etablerer seg på Verket. Dette vil skape liv og røre på gateplan. Aktive førsteetasjer er en viktig del av vår visjon om å skape levende steder som begeistrer, sier utleiesjef i Höegh Eiendom Steinar Løvdal.

Frisørene Veronica Jacobsen og Barbro Island i Haarverket startet sin virksomhet allerede i oktober, og kan fortelle om en overveldende mottakelse og fulle timelister. Spisestedet Kollektivet åpnet i M:6-bygget 18. november, der Hassan Abdoulaye vil friste med retter inspirert av det franske og afrikanske kjøkken.

Over nyttår fylles flere av lokalene. Først ut er kosmetisk dermatologisk sykepleier Linda Desirée Jacobsen med hudpleiesalongen Verket Medispa. Hun planlegger åpning i februar og vil tilby medisinsk og kosmetisk hudbehandling. Ved påsketider åpner Barber- og frisørkjeden Pelspels, med barberer Marius Stiansen fra Fredrikstad i spissen. Pelspels driver allerede fire salonger med stor suksess i Oslo.

Rundt påske åpner restauratør Patrik Schöning sin storsatsing på Elveplassen.

– Vi gleder oss til å åpne restaurant og vinbar på Verket og synes det er spennende å være med å forme den nye bydelen. Vi er sikre på at stadig flere vil få øynene opp for kvalitetene området har å tilby, og ta turen til oss for å nyte god mat og drikke, sier restauratør Patrik Schöning.

En mangfoldig bydel

Boligprosjektet Verket Brygge med 57 leiligheter som lanseres nå i november vil sammen med byggestarten på Hotell Riviera bidra til at den nye bydelen i Moss for alvor settes på kartet. I tillegg til kulturtilbudene og de mange arbeidsplassene som allerede er etablert på området vil dette være med på å skape en mangfoldig bydel. Moss ble tidligere i år kåret til årets sentrum av Norsk Sentrumsutvikling.