– Vi har jobbet systematisk med standardisert og modulbasert bygging med målsetting om å oppnå energieffektive og bærekraftige bygg over mange år, sier Rune Bang, Vice President Projects i Bulk Infrastructure AS.

Leman er leietaker i lager- og logistikkbygget i Bulk Flexipark Vestby, som mottok miljøsertifiseringen. Dette er første gang i Norge at et industribygg har oppnådd BREEAM-NOR «Very Good».

– Det er med stor glede og stolthet at vi nå med denne sertifiseringen har fått en bekreftelse på at vi jobber i riktig retning, sier Bang.

Satser på miljø

BREEAM-sertifisering av industribygg er et ledd i Bulks ambisjon om å yte et ytterligere bidrag til en bærekraftig infrastruktur.

– Miljøambisjoner er et sentralt strategisk virkemiddel for oss, og Bulk har store ambisjoner om å levere bærekraftig infrastruktur. Allerede i 2010 bygde vi vårt første bygg i Energiklasse A for Ahlsell på Gardermoen, og nå er det veldig motiverende å se at våre standarder også fungerer så bra innenfor BREEAM, sier han.

– Bulk opererer i et konkurranseutsatt marked, og selv om stadig flere aktører krever og ønsker miljøsertifisering, er det fremdeles viktig å være konkurransedyktig på pris. Her tror jeg BREEAM kan gi fordeler på sikt. Lavere driftsutgifter og energikostnader vil gi lavere kostnader på sikt, og det er det flere og flere kunder som får øynene opp for, forsetter Bang, og avslutter: – Prosjektet på Vestby er basert på Bulks standard Bulk Modul, og sertifiseringen er en bekreftelse på at dette konseptet tilfredsstiller nivå BREEAM-NOR Very Good. Dette er vi veldig stolte av.