Kinoen flyttet inn i eiendommen i 2001 og er en av Norges mest besøkte kinoer.

– Vi er veldig fornøyd med at en så viktig og trofast leietaker forlenger med oss. Drammen Kino bidrar til å skape liv i byen. Drammensere har, siden byens første offentlige kinovisning i 1901, alltid vist interesse for film. Vi ønsker nå å bygge på dette ved å fullføre flere av de spennende dialogene vi har med andre publikumsrettede aktører, sier Torgeir Longva Vilnes i Anvil Asset Advisors som forvalter eiendommen.

Med 350-380.000 besøkende per år er kinoen, som var Norges 5. mest besøkte i 2018, et viktig trekkplaster for Drammen sentrum.

– Beliggenheten er veldig bra. Bragernes Torg er Drammens mest sentrale punkt og har gode parkeringsfasiliteter. I tillegg har det skjedd en revitalisering av bylivet med et utviklet godt restauranttilbud med høy kvalitet og mange forskjellige restauranter, sier administrende direktør ved Drammen Kino AS, Steinar Johansen.

Etter at Bragernes Torg ble kjøpt av Starwood Capital Group i 2015, har blant annet revisjons- og rådgivningsselskapet BDO flyttet inn i eiendommen mens Colosseumklinikken har utvidet. Også på gateplan har det kommet flere spennende publikumsrettede aktører.

– Vi jobber aktivt med å bidra til en fornyelse av bygulvet rundt Bragernes Torg. Det seneste tilskuddet var bakerikjeden Backstube, som har seks utsalg i Oslo, og som åpnet i januar, sier Vilnes.

For mange aktører innenfor mat og drikke er Drammen et naturlig første skritt på en ekspansjon utenfor Oslo.

– Mange småbarnsfamilier som flytter til byen er vant til å gå på caféer på Grünerløkka og bo sentralt, og de etterspør urbane tilbud. Det er en langsiktig trend med en ny generasjon innflyttere til Drammen som bruker mye mer penger på uteliv og opplevelser, fortsetter han.