– På bakgrunn av stor etterspørsel etter fleksible kontorvegger, som enkelt kan endres og flyttes uten at det går på bekostning av akustikk og estetikk, er vi helt klart spente på mottagelsen av TEWO FLEX, sier daglig leder i Made, Eivor Vik.

Systemveggene er bygget opp av moduler som kan gjenbrukes. De enkelt kan de- og remonteres igjen og igjen. Modulene er lokalt produsert av norsk gran på TEWO sin nyåpnede fabrikk i Hurdal.

I samarbeid med Mad arkitekter og Scenario Interiørarkitekter, skal de levere vegger til en fullskala prøve av en kontorcelle til Entras ambisiøse ombruksprosjekt i Kristian August gate 13 (KA13), utført med ombrukte og bærekraftige materialvalg.

– Dette systemet er basert på en tynnere variant av våre elementer i massiv tre. I tillegg til å levere en såkalt rom-i-rom løsning som inkluderer himlingselementer, glass og dørfelt, har vi også veggelementer som kan festes direkte til dekke, forklarer Henning Thorsen, CEO i TEWO.

Miljøbevisst leietaker

Entra har allerede sikret seg en leieavtale med Spaces for hele bygget, som er et fullservice kontorfelleskap for små og store bedrifter. Spaces har kontorlokaler over hele verden og konseptet er det samme i alle byer, med et sofistikert og inspirerende design. Miljøvennlige og fleksible løsninger for remontering av vegger er helt avgjørende i dette prosjektet, ettersom ombruk i innredningen står i fokus.

– I dette prosjektet har vi i fellesskap med Entra, Mad arkitekter og Scenario interiørarkitekter utviklet en løsning med tanke på renoveringsprosjekter. Veggelementet festes direkte mot eksisterende dekke og fasade. Prøven i KA13 skal sikre at vi møter høye lydkrav, selv i kombinasjon med de eksisterende forhold, uten å miste veggenes funksjon i forhold til fleksibilitet, forklarer Eivor Vik i Made.