Den britiske co-working aktøren Huckletree har åpnet dørene på Aker Brygge etter oppkjøpet av Pier X Venture Hub fra Norwegian Property. Nå kunngjør kjeden at Oslo er første steg i en ambisiøs vekststrategi rettet mot teknologidrevne selskaper i Europa.

– Huckletrees coworking modell kjennetegnes av tydelige venturetemaer og sterk økosystemtankegang, forklarer Morten Wiese, leder for vekst og innovasjon for Huckletree Aker Brygge.

– Da vi åpnet dørene for Pier X i 2017, var ambisjonen vår å bygge et økosystem for å hjelpe gründere i Norge, og vi har sett flere spennende selskaper vokse ut av lokalene her på brygga. Men Oslo-miljøet er lite, og vi valgte å rette blikket mot Storbritannia, som er Norges desidert største handelspartner, fortsetter han.

Huckletree åpnet nylig Storbritannias første investorhub i Soho i London der investorer som Silicon Valley Bank og Concentric har flyttet inn. I forrige uke åpnet de også GovTech hub’en Public Hall i samarbeid med venturefirmaet Public. Målet her er å skape et økosystem for teknologiselskaper som har fokus på å digitalisere offentlige tjenester.

Huckletree Soho.

Et nettverk av investorer

To av Huckletrees ambassadør er Magne Uppman og Teodor Bjerrang, partnere i SNÖ, som allerede har kommet godt i gang med å knytte europeiske ventureaktører sammen fra kontorene på Aker Brygge.

– Vi har hatt et mål om å koble norske gründere opp mot et bredere nettverk av investorer med et paneuropeisk eller globalt fokus. Huckletrees inntreden i det norske markedet er med på å akselerere denne prosessen, forklarer Teodor Bjerrang.

Skaper skaleringsselskaper

Huckletree ble startet av Gabriela Hersham og Andrew Lynch i London og Dublin i 2014 der de så et klart behov for inspirerende lokaler og et tilrettelagt økosystem for gründere.

– Vi har et mål om å re-energisere det europeiske coworking-markedet. De fleste europeiske byer har nå en rekke coworking-tilbud, men alt for mange er kun fokusert på et skrivebord og lite annet. Vi startet Huckletree basert på ideen om at du ikke kan forandre verden alene, og vi prioriterer langsiktige verdier for medlemmene våre ved å bygge et pålitelig og kuratert nettverk av investorer, mentorer og talenter, og vi gir gründerne tilgang til et nettverk av eksperter, ambassadører og rådgiverne som hjelper dem å skalere. Huckletree ønsker å tilrettelegge for selskapenes vekst og utvikling, og vi lykkes når vi ser selskapene vokser ut av lokalene våre, forteller CEO, Gabriela Hersham.

Huckletree har så langt hentet 7,2 millioner pund til sin europeiske ekspansjon. De største investorene er venturefondene, Concentric.

(Visited 833 times, 1 visits today)