Det kommer frem i DNB Næringsmeglings seneste markedsrapport. Næringsmegleren har talt opp antall kvadratmeter ledig kontorareal i Lysaker og funnet at 15 prosent står ledig. Det tilsvarer 71 000 kvadratmeter. Og det er ikke overraskende de minst sentrale byggene på Lysaker som står mest ledig. To tredjedeler av de ledige lokalene på Lysaker ligger mer enn 400 meter fra jernbanestasjonen.

De beste beliggenhetene nær togstasjonen er betydelig mer attraktive enn de byggene som har en beliggenhet lenger unna stasjonen.

Ifølge DNB Næringsmegling er leieprisen for kontorlokaler med høy standard på Lysaker mellom 1900 og 2400 kroner per kvadratmeter. Lokaler med vanlig god standard leies ut for mellom 1500 og 1900 kroner per kvadratmeter.

Venter på Fornebubanen

DNB Næringsmegling venter svakere prisutvikling på Lysaker gå grunn av fortsatt høy ledighet. Heller ikke lenger vest, på Fornebu, blir det opptur i tiden fremover. Næringsmegleren skriver at den venter en relativt flat leieutvikling de kommende årene, slik det også har vært de siste årene. «Det vil neppe løsne for Fornebu som kontorbeliggenhet før Fornebubanen er på plass. Leietakerne er svært opptatt av tilgangen til offentlig kommunikasjon, og krever gjerne en beliggenhet maks 5-7 minutter fra T-bane eller togstasjon», skriver DNB Næringsmegling.

DNB Næringsmegling opererer med en kontorledighet på 11 prosent på Fornebu. Leieprisene er vesentlig lavere på Fornebu enn på Lysaker, blant annet på grunn av et dårligere kollektivtilbud. Kontorlokaler med høy standard leies ut til mellom 1500 og 1850 kroner per kvadratmeter. Lokaler med såkalt vanlig god standard har leiepriser på mellom 1300 og 1500 kroner per kvadratmeter.

Prosjekter på tegnebrettet

Ifølge Næringsmegleren Malling & Co, som nettopp kom ut med en markedsrapport, har kontorledigheten på Lysaker falt med 300 basispunkter siden oktober 2018 til 11 prosent. Østre Lysaker, som ligger lengst fra togstasjonen, har høyest ledighet på Lysaker med 15 prosent. De nordre delene, hvor Mustad Eiendom vil bygge Lilleakerbyen, har den laveste ledigheten på 5 prosent.

Ifølge Malling & Co er det flere planlagte nye kontorprosjekter på Lysaker, men flesteparten er i en veldig tidlig fase og blir neppe bygd før tidligst 2022-2023.

Tidligere i år sto Philip Pedersens vei 11 ferdig med Nemko som leietaker. Nå jobber utvikler NCC Property Development med å finne leietakere til et planlagt nybygg i Philip Pedersens vei 9 som kan stå ferdig tidligst i 2021.

Ifølge Malling-analytikerne er såkalt normalleie på Lysaker mellom 1750 og 1950 kroner per kvadratmeter, en økning på 50 kroner sammenlignet med året før. Prime husleie på Lysaker er ifølge Malling & Co 2400 kroner per kvadratmeter.