– Valget av DEG8 og Barcode som lokasjon var enkelt for å opprettholde vårt mål om å være et ledende firma innenfor våre fagområder. Som kunnskapsbedrift er vi avhengige av å tiltrekke oss de beste medarbeiderne. Dagens unge reiser kollektivt og bor gjerne litt utenfor sentrum. DEG8 har alt vi kunne ønske oss; byens beste beliggenhet i forhold til kollektivtransport, moderne kontorløsninger som tilrettelegger for kunnskapsdeling, og en helt fantastisk utsikt som en bonus. Vi har vært heldige og fått tak i helt unike lokaler som vi har stor tro på vil bidra til videre utvikling av firmaet, sier Knut Glad, Managing partner i Advokatfirmaet Føyen Torkildsen.

Dronning Eufemias gate 8 er inngangsportalen til Barcode-rekken og var det første bygget som stod ferdig i 2007. Nå som bygget blir fraflyttet, benytter gårdeier muligheten til å skape et fremtidsrettet og grønt bygg. Føyen Torkildsen skal leie de to øverste etasjene i bygget.

– Braathen Eiendom har tatt mål av seg å lage et fremtidsrettet bygg som setter en ny standard for hvordan et kontorbygg kan bidra til kundenes verdiskapning. Vi vil lage Oslos mest attraktive fullservice fleksible kontorbygg, sier Leif Arne Røsnes, administrerende direktør i Braathen Eiendom.

Fokus på samhandling og kompetansehevning

Hovedmålet med ombyggingen er å halvere energibruken, fornye alle overflater og å øke komforten for kundene i bygget.

– I nye lokaler skal vi legge grunnlag for samhandling og kompetansehevning. Braathen Eiendom er en gårdeier som setter en annen standard, og vi føler oss veldig godt ivaretatt hos dem. Vi er sikre på at vi kan nå våre mål med dette valget. Vi ser også på Bjørvika som det mest fremtidsrettede området i Oslo – noe oversikten over firmaer som er lokalisert i området viser. Vi ser blant annet at mange av våre klienter innen IT- og mediabransjen også er på vei til Bjørvika, og gleder oss til å flytte inn samtidig som hele området blir ferdigstilt, sier Knut Glad.

Braathen Eiendom innfører også fullservicetjenester, kontorhotell og konferansefasiliteter i større arealer i bygget gjennom sitt Flyt-konsept, og det tilrettelegges for at bygget skal bli en nettverksarena for kundene.

Felles ambisjoner om å flytte markedet

– For oss er Føyen Torkildsen en helt riktig kunde i Dronning Eufemias gate 8. Selskapet er bl.a. spesialister på eiendom, og har en av de største eiendomsavdelingene blant advokatfirmaene. Vi har mange felles ambisjoner om å flytte markedet, og ser virkelig frem til å få dem som en viktig og stor kunde av oss, sier Røsnes.

Føyen Torkildsen har signert en avtale på 10 år. Cushman & Wakefield Realkapital har vært deres rådgiver i prosessen, mens Akershus Eiendom har bistått Braathen Eiendom i utleiearbeidet.