WeWork har landet sine første lokaler i Norge. I desember 2019 åpner WeWork i Tjuvholmen allé 1-5 og i første kvartal 2020 åpner WeWork i Fjordalléen 15.

– Oslo flommer over av pionerånd og er en av de ledende oppstartsbyene globalt, i tillegg til at etablerte virksomheter viser en imponerende innovasjonskraft. Vi vil støtte dette miljøet ved å fokusere på det som betyr aller mest: menneskene og det de ønsker å oppnå.  I Oslo ønsker vi å tilby våre medlemmer de beste lokale programmene og tjenestene, i tillegg til å bygge videre på erfaringene fra våre mer enn 425 lokasjoner over hele verden, sier Wybo Wijnbergen, leder for WeWork i Nord-Europa.

Siden etableringen i 2010, har WeWork, som er en del av We Company, utviklet seg til en plattform for individuelle kontorløsninger og -tjenester, som møter behovene til selskaper av ulik størrelse. Det raskest voksende medlemssegmentet som allerede utgjør 40 prosent av WeWorks globale medlemmer, er store konserner. 30 prosent av Fortune 500-virksomheten er også medlemmer i WeWork.

– Med WeWork tilbyr vi én løsning for hele livssyklusen når det gjelder å utnytte plassen mest effektivt – fra design og utvikling til ledelse og programmering, sier Henrik Taubøll, Norden-sjef for transaksjoner innen eiendom i WeWork.

– Vi er svært stolte av at WeWork har valgt Tjuvholmen allé 1–5 som lokasjon for sin første etablering i Norge, sier administrerende direktør, Christian Ringnes i Eiendomsspar, og legger til:

– Tjuvholmen byr på et internasjonalt kontormiljø og vi mener WeWork med sitt konsept vil passe perfekt i vår eiendom og i området. Vi skal gjøre det vi kan for å legge til rette for vår nye leietaker, slik at de kan skape et moderne kontorfellesskap som er hyggelig, smart og inspirerende å jobbe i. Vi ser fram til et godt og langt samarbeid med en av verdens største leietakere.

– DNB ønsker WeWork velkommen til Norge. WeWork har på få år revolusjonert og komplettert kontormarkedet med å tilby fleksibel leie av kontorarbeidsplasser og dynamiske arbeidsmiljø. De er en innovativ aktør som vil bidra til å videreutvikle lokalene og eiendommen i en ny retning med å skape mer fleksibilitet for nye og eksisterende leietakere, sier administrererende direktør, Gro Boge i DNB Næringseiendom.

Skal bringe folk sammen

I tillegg til delte og private kontorlokaler, tilbyr WeWork et bredt tilbud av fasiliteter og arrangementer for nettverksbygging, kunnskapsdeling og aktiviteter som språkkurs, lunsj, paneldebatter og yogakurs. Medlemmer i WeWork kan også kobles digitalt sammen gjennom en app der arbeidsrom og konferansesaler verden over kan reserveres, i tillegg til håndtering av påmelding til møteplasser eller for å koble sammen mennesker i samme bygning, by eller et annet sted i verden.

I en nylig utført studie utført av det uavhengige analyseselskapet HR&A advisors, svarer 78 prosent av WeWorks medlemmer i etablerte selskaper at WeWork har hjulpet dem med å tiltrekke seg og holde på talenter. 80 prosent av disse selskapene bekrefter også at de jobber mer produktivt i WeWorks kontorløsninger.

WeWork har 466.000 medlemmer fordelt på 28 land. Det er en del av We Company, en global tilbyder av løsninger og initiativer knyttet til Work, Live og Grow. Blant selskapene i konsernet er WeLive, en tilbyder av bofellesskap, gruppeverktøyet Meetup og utdannelsesprogrammer som WeGrow og Flatiron School. I Europa, Midt-Østen og Afrika, har WeWork over 100.000 medlemmer. Den første lokasjonen i Norden er det ikoniske Urban Escape-bygget i Stockholm, som åpner i juni 2019.

Cushman & Wakefield Realkapital og DLA Piper i Norge bisto WeWork med avtalene.