I Fornebuveien 1–3, skal Realkapital Investor AS, få det til å «gro». En større oppussing skal revitalisere eiendommene, med det nye konseptet «Grow». De skal skreddersy lokaler bedrifter kan vokse i, og bygget markedsføres med at de har et av Norges mest interessante nedslagsfelt for næringslivet tilgjengelig – rett utenfor døren.

Jan W. Roll, direktør utleie og partner i Newsec AS, forteller at de jobber med å revitalisere eiendommen, som har vært litt i «glemmeboka» de siste 5–10 årene.

– Realkapital Investor er en spennende utvikler som har gjort flere suksessfulle revitaliseringsprosjekter – deriblant Vitaminveien 1 (Storo-gården) og Drammensveien 211 (Portal Skøyen), sier han og har stor tro på dette prosjektet også.

Roll trekker frem at bygget har god beliggenhet nær Lysaker-lokket, samtidig som det har en av de beste profileringene mot E18, med over 100.000 forbipasserende daglig. Alt av offentlig kommunikasjon er også i nærheten, inkludert båt fra Lysaker Brygge.

Illustrasjon: Radius Design/ Make

– Konseptet har fått navnet Grow, grunnet at man ønsker å skape en atmosfære som skal inspirere leietakere til å skape vekst, kvalitet og trivsel på jobben, sier utvikler og partner i Realkapital Investor Anne-Lise Øien og fortsetter: – I utgangspunktet tenker vi at dette bygget passer for de aller fleste, men mest nærliggende er ingeniører, oljerelaterte virksomheter, konsulenter, og IT.

Grønt er skjønt

– Bygget har en spennende og annerledes bygningskropp i runde fløyer. Dette gir god internkommunikasjon blant ansatte, sier hun og legger til at bygget har en egen grønn hage på baksiden.

– I hagen lages det uteplasser hvor man kan spise lunsj, samt to paviljonger i glass – ideelt for å ha møter eller som et sted for idemyldring og samhandling, påpeker hun.

Illustrasjon: Make

I første etasje kommer Restaurant Spire, der det er fokus på kortreist mat og minimum 15 prosent økologisk mat.

– Spire vil bli en eventarena der man kan arrangere både bedriftsinterne og private arrangementer, sier hun og understreker at en arbeidsplass skal være attraktiv både for ansatte, besøkende og med tanke på rekruttering av nye ansatte.

– Trivsel er høyt prioritert her – enkel adkomst, tilrettelagt for dusj/garderobe, og sunn mat er viktige elementer her, sier Øien og avslutter: – Bygget får i disse dager en ny fasade og spennende belysning i trappeløpene – alle vil nå se at GROW har begynt å spire!

Bygget får ny fasade. Illustrasjon: Make.