Den forventede kjempeutbyggingen i Gardermoen Næringspark har stått stille i flere år, men snart går startskuddet. Utviklerselskapet Oslo Airport City har nemlig inngått avtale med hotellselskapet Haut Nordic, deleid av Kjell Inge Røkkes Aker, om bygging av et hotell som skal stå klart om rundt tre år.

Den endelige prislappen på prosjektet er ikke klar ennå, men vil trolig ligge i området 800 millioner kroner, ifølge E24 som først omtalte saken.  

 – Dette er Norges nest største knutepunkt utenfor Oslo S. De ligger 45 kilometer fra hverandre – 20 minutter – det er ingenting, sier Thor Thoeneie som er sjef i Oslo Airport City under en befaring i dag. Der var også Sondre Prestegard, deleier i Haut Nordic.

 – Vi har veldig tro på Gardermoen-regionen. Vi ønsker å bli en stor aktør i området. Vi synes dette er den beste beliggenheten, uten å ligge på terminalen, du kan få på Gardermoen i tiden fremover, sier Sondre Prestegard.

Han eier halvparten av hotell- og restaurant Haut Nordic, mens Kjell Inge Røkkes Aker eier den andre. Haut Nordic skal stå for driften hotelldriften, som etter planen skal stå klart sommeren 2022. Byggingen står utvikleren Oslo Airport City for.

Når hotellet er ferdig skal det ha rundt 1.000 senger og møtesenter for 500 personer. Prestegard anslår omsetningen fra førstnevnte hotell til 200 millioner kroner årlig i første fase.

 – Jeg tror vi kommet til å ende opp med en omsetning totalt på Oslo Airport City, med de resterende produktene, på en halv milliard, sier han.

Hotellet satser på en blanding av forretningsreisende og konferansegjester, og er en del av satsingen på næringsparken der Oslo Airport City vil utvikle et område på 1 million kvadratmeter til hotell, konferanse, handel og kontor, med mål om 10.000 nye arbeidsplasser.