På Kjellstad Næringspark i Lier, tilbyr Kontorhuset 1.300 kvadratmeter nybygde lokaler. Nyvinningen for bedrifter heter «Box», også kalt «Teamkontor». Det er skreddersøm for bedrifter med inntil 15 ansatte som vil sitte adskilt, ha «egne vegger rundt seg» og samtidig være del av noe større, i et fellesskap med andre virksomheter.

– Det handler om hvem du vil jobbe sammen med eller under samme tak med, sier Hakon Lærum, i Kontorhuset.

Han har hatt suksess med Kontorhuset Bragernes. Det åpnet han i 2015. Flere av de første som flyttet inn, er der fortsatt.

Miljø i kontorfellesskap

Lærum har en klar oppfatning av hvorfor Kontorhuset har lykkes. Det handler ikke om pris.

– Å designe et bygg med kontorer er enkelt, men det handler om å skape et godt miljø. Det er der nøkkelen til et godt kontorfellesskap ligger. Det handler om hvem du vil jobbe sammen med og hvilke forventninger du har til dem du har tett på deg, sier han.

Hans bilde på valg av kontorfellesskap er litt som valg av hotell.

– Alle som har noe reisevirksomhet i jobb og privat vet at noen ganger så tenker du at «her skal jeg tilbake». Mens de fleste hotell er ganske like og gir en ganske lik opplevelse, så er det alltid noen som skiller seg litt ut. Det er der hvor det er godt å være. Det handler om å føle seg hjemme, så kommer du tilbake. Nøkkelen er atmosfæren, tryggheten og opplevelsen av å føle seg hjemme. Den er den følelsen vi er ute etter.

Arbeidsplassen skal være et godt sted å være. Det skal være et sted hvor du får energi og hvor du ønsker å tilbringe tid, sier Lærum, og legger til at det handler om å virke sammen med andre selv om du jobber alene – de sosiale møtepunktene.

Fornøyd leietaker

Marius Undersrud er Norgessjefen for amerikanske Goodyear Dunlop. Selskapet han jobber i har 65.000 ansatte. Ni av dem jobber i Norge.

– Kontorhuset er perfekt. Her får jeg alt det sosiale på jobben jeg ikke får hjemme. Så får jeg ro. Jeg åpner og lukker døra akkurat som det passer meg, og her er alt tilrettelagt for at jeg kan tenke på jobben og ikke noe annet, sier Undersrud. Han var av de første leietakerne som flyttet inn på Kontorhuset i Drammen. Det skjedde allerede i 2015.

– Det er smidig å drifte fra Drammen. Vi har gode togforbindelser. Flytoget går hit. Det fungerer bra. Så booker jeg møterom og samler min organisasjon her på Kontorhuset når vi skal møtes, sier han.

 

(Visited 189 times, 1 visits today)