Sjur Christian Monsen, markedsdirektør i Smedvig, forteller at de nå har 6.000 kvadratmeter fordelt på fem konsepter. Bakgrunnen for en økt satsning innen dette segmentet er at de stadig ser en stigende trend fra mindre selskaper som ønsker seg inn i slike kontorfellskap.

– Vi opplever at leietakerne søker innhold, aktivitet og nettverksmuligheter. Dette kombinert med at digitalisering endrer arbeidsmønsteret – vi kan jobbe fra hvor som helst. Samtidig ser vi at leietakerne ønsker mer urbane kvaliteter, sier han, og understreker at det ikke har tatt helt av enda, slik som i Oslo. Men at det stadig åpner flere konsepter.

– En av grunnene til at det går saktere enn i Oslo er at vi ikke har en lunsjkultur i sentrum. Vi har ikke fått til det med arbeidsmiljø i sentrum enda, slik man har i hovedstaden. Derimot ser vi at digitaliseringen har ført til at flere starter sin egen bedrift og etterspør disse løsningene. Ikke minst at leietakere stiller høyere krav til fasiliteter og relevante fellestjenester, og dette gir mindre bedrifter tilgang til tjenester som de kanskje ikke ville hatt økonomi til dersom de skulle leid et tradisjonelt kontor, forklarer han, og fortsetter: – Jeg er overrasket over hvor mange leiekontrakter vi har signert det siste halvåret, det er rundt 117, og de fleste er i kontorfellesskap.

Valter

– Konseptet Valter sto ferdig 2016, med 730 kvadratmeter. Hovedsakelig er dette leietakere innen finans og rådgivning, der flere bedrifter treffe likesinnede. Dette konseptet har godt med overskudd, og det er de færreste coworking-konsepter som har det. Vi har til og med hatt folk på venteliste for å komme inn. Derfor har vi utvidet med en etasje til, og nå er lokalene på 1.200 kvadratmeter med en fantastisk takterrasse, ferdig møblerte kontorplasser med alle tjenester, og fleksible løsninger for individuelle behov, sier Monsen.

Som en kontrast har Smedvig Eiendom etablert coworking spacet, Kvistn for kreative næringer i Stavanger nord. Med både ferdig møblerte faste og fleksible arbeidsplasser, kjøkken, bar, scene og sosiale områder.

– Den sosiale møteplassen nede hos Kvistn er avgjørende, her skal folk som er flinke på det kommersielle og innovative møtes, sier markedsdirektøren.

En samleplass for kreativitet

Fabrikken, kontorfellesskapet er starten på hjertet på Site 4016, som er et samarbeid med Kompaniet på Åsen.

– Fabrikken vil samle kreative og inspirerende mennesker til et unikt og spennende sted, hvor du kan skape og realisere forretninger, samt dra nytte av fellesskapets erfaringer og nettverk. Det som er unikt her er at dette er kombinasjonslokaler med co-working space, showroom, lager og møterom. Her er det kun glassvegger som skiller bryggeriet fra kontorplassene og showroomet og du ser rett inn på stålbryggetankene. Når det er events kan man slå alt dette sammen, forklarer han og legger til at møblene man ser også er til salg slik at utstillingene får en dobbel funksjon.

NE(S)T Innovasjonsparken, er det tredje kontorfellesskapet Smedvig Eiendom driver. Dette er en del av Innovasjonsparken, med et aktivitetsbasert kontormiljø. De har også NE(S)T Espern, et kontorfellskap ved Mjøskanten i Hamar.

 Alt på en plattform

– Vi ønsker å skape Elixia for kontorfellesskap. Du får et kort og tilgang til flere coworking spaces. Vi har dette både i Hamar og Innovasjonsparken. Nå jobber vi også med å digitalisere leieforholdet, på den måten blir det enklere å selge inn flere tjenester, slik som ulike møterom og annet som er av verdi for leietakerne, sier han og forklarer videre at i dag er coworking spacene indre enheter i de ulike klyngene de har. Men ved en digital plattform, kan man ha alt under ett og treffe ulike folk på tvers av bransjer som også sitter i andre space.

– Da blir du ikke kun gående i egen sirkel, men får mulighet til å ta del i et miljø utover dette, avslutter han.

(Visited 886 times, 1 visits today)