– I midten av juni flytter vi inn i Allehelgens gate 2. Dette er bygget som på folkemunne kalles Nordea-bygget, et bygg med kort avstand til både ting- og lagmannsretten, sier partner og ansvarlig for flytteprosjektet hos Kluge, Nina Gundersen Sandnes.

Tester ut åpent landskap
Lokalene ligger bare 300 meter fra Starvhusgaten, hvor advokatfirmaet holder til i dag. De nye lokalene, som ligger i åttende etasje, er på cirka 1400 kvadratmeter og skreddersys nå etter advokatfirmaets ønsker og behov. Etter planen skal de flytte inn senest 15. juni.
– Før vi bestemte oss for å flytte gjorde vi en grundig vurdering, både i forhold til dagens lokaler, men også i forhold til hvilke alternativer som var aktuelle. Sentral beliggenhet med kort avstand til domstolene, fortrinnsvis alt på ett plan, samt god fleksibilitet som legger til rette for mer moderne arbeidsformer, var noen av kravene vi hadde, sier Sandnes.
Det betyr at Kluge i sine nye lokaler vil teste ut åpent landskap, noe som er en sjeldenhet i en noe konservativ advokatbransje.
– Også vi advokater må ha fokus på hvordan vi kan jobbe mer effektivt sammen. I våre nye lokaler vil vi derfor teste ut åpent landskap. Vi vil ha 22 cellekontorer i tillegg til en «prosjektsone» med 12 arbeidsplasser i landskap, sier Sandnes.

Skal gi en boost
Kluge er en av landets ledende forretningsadvokater. I Bergen teller de i overkant av 25 medarbeidere.
– Flyttingen handler selvfølgelig også om at vi har vekstambisjoner. De nye lokalene er ikke så mye større enn de vi har i dag, men de er mer hensiktsmessige og arealeffektive. Det betyr at vi har god plass til videre vekst, noe som var viktig for oss, sier Sandnes.
Et annet pluss ved lokalene er selvfølgelig den fantastiske utsikten. Fra åttende etasje får advokatene utsikt over så å si hele Bergen. Når de blir lei av juridiske problemstillinger kan de dermed nyte utsikten av Vågen, Ulriken og Fløyen. De kan også kikke ned på Gulating og Lille Lungegårdsvann, som ligger bare et lite steinkast unna. Sandnes håper også at flyttingen skal bidra til økt begeistring og stolthet hos medarbeiderne og slik være et bidrag til at selskapet får en boost som mange ønsker med et slik forandring.

– Jeg har vært litt hemmelighetsfull i forhold til hvordan det kommer til å bli i de nye lokalene fordi jeg har ønsket at det skulle være en overraskelse. Nå har jeg imidlertid sagt ja til at folk får komme og kikke én gang før vi flytter. Jeg er sikker på at det kommer til å bli en del wows, sier Sandnes.

Flytter i Stavanger også
Det er ikke bare i Bergen at selskapet er på flyttefot. Om et år vil også kollegaene i Stavanger flytte på seg.
– I første kvartal neste år flytter de inn Herbarium, et nytt signalbygg i hjertet av Stavanger. Begge regionskontorene til Kluge vil dermed holde hus i tipp topp moderne lokaler, tilpasset morgensdagens advokatfirma, sier Sandnes.

 

 

 

(Visited 1 897 times, 1 visits today)