Fredag overtok KLP Eiendom Lyngården på Moholt i Trondheim fra entreprenøren NCC.

– Jeg er veldig glad på vegne av våre leietakere som får jobbe i et så flott og smart bygg med masse kvaliteter. Et miljøbygg for fremtiden som vi er kjempestolte av, sier Ruth Hege Havdal, administrerende direktør i KLP Eiendom Trondheim.

Solceller, grønne tak, takterrasser, sykkelservice, el-sykkelladere, og digitale kontorer er blant kvalitetene som 450 ansatte kan nyte godt av i bygget. KLP Eiendom har også ambisiøse miljøkrav.

– Flere prosjekter som Lyngården på Moholt kan bidra til at byggesektoren halverer klimagassutslippene innen 2050. Sammen med innovative samarbeidspartnere, som har like høye bærekraftsambisjoner som oss selv, kan vi utgjøre en forskjell, sier Havdal.

Nesten helt utleid

Lyngården er over 70 prosent utleid med flere leietakere innen finans og ny teknologi. En av leietakerne er Microchip Technology Norway.

– Som et ledende globalt teknologiselskap stiller vi store krav til våre leverandører og KLP har imøtekommet våre krav til laboratorier og arbeidsmiljø på en meget god måte. I Lyngården har vi fått lokaler hvor vi vet at våre 130 ansatte vil glede seg til å gå på jobb hver morgen sier Øyvind Strøm, direktør i Microchip.

De andre leietakerne er: Sparebank1 SMN, SpareBank 1 Regnskapshuset, EiendomsMegler 1, Schneider Electrics Norge, NCC Norge, Itema, Abchus og Rett-Hjem.

Bygg med humør
Prosjektdirektør Ulf Haugen i KLP Eiendom Trondheim er godt fornøyd med samarbeidet med entreprenøren NCC, arkitekten Pir II og alle underleverandørene – helt fra planleggingsfasen til ferdigstillelse og prøvedrift.

– Det er morsomt å ferdigstille Lyngården, som foreløpig siste bygg i en lang rekke av miljøbygg KLP har bygget her i Trondheim. Lyngården nøyer seg jo ikke med bare å være bærekraftig, det har humør også. Det skifter fasadefarge med temperaturen, og markerer merkedager som rosa sløyfe, påske, jul osv. med tilpasset fasadefarger, sier Haugen.