– Målet er å lage det mest interessante miljøet for vekstbedrifter og oppstartmiljøet i Norge. Vi ønsker ikke bare å lage et miljø for de som sitter på huset fast! Målet vårt er å lage Trondheims hovedhub for innovasjon. Alle innovasjonsinteresserte skal føle seg hjemme i kafeen og barene våre, og arrangementsprogrammet skal ha et bredt åpent tilbud. Vi vil at Trondheims befolkning skal tenkte på DIGS som byens kulturhus for innovasjon, sier Mats Mathisen, som startet og driver DIGS sammen med Arnstein Syltern.

I 2018 slo de seg sammen med tidligere studiekompis, Anders Mjåset, som har startet lignende konsepter i Oslo og København, for å lage en innovasjonshub av internasjonal klasse i Trondheim. En hub som skal være en del av det Nordiske og internasjonale innovasjonsmiljøet. Et stort nybygg på Peter Egges plass blir koblet sammen med flere trebyggninger i Søndre gate og med det får byen 5.100 kvadratmeter hvor byens gründere, investorer og innovasjonsinteresserte kan boltre seg.

Mathisen og Syltern møttes på Industriell Design på NTNU og noe utradisjonellt valgte de å starte for seg selv etter endt studie. Etter et par år som industrielle desginere åpnet de i 2013, Midt-Norges første coworking konsept, DIGS. Stedet etablert seg som en pioneer i det norske innovasjonmiljøet og for byens gründere ble DIGS en naturlig base. Da Mjåset kom inn i 2018 bestemte de seg for å lage en innovasjonshub av internasjonal klasse i Trondheim.

Hårete mål

Nye DIGS skal ha plass til over 500 medlemmer og bedrifter med opp til 25 ansatte, bygget skal ha så avanserte arrangements fasiliteter at man skal kunne skape byens råeste eventprogram, og en bar og café som skal fungere som det åpne hjertet i konseptet hvor alle kan komme å få ta del i miljøet.

1. april flytter de første 250-300 medlemmene inn. De første store arrangementene er planlagt før påske og etter påske åpner stedets bar og kafé. De første medlemmene består av mange av regionens fremste innovatører. Hovedsakelig består miljøet av oppstarts, og vekstbedrifter innenfor teknologisektoren, men også investorer og aktører fra kreativ næring har fått plass på nye DIGS. Medlemmene av DIGS får også tilgang på et nettverk av bygg i blant annet Oslo og København og man blir del av et miljø med tusenvis av nordiske innovatører, med koblinger mot San Fransisco og London.

–Vi har skyhøye ambisjonene og fallhøyden er stor, men for oss er dette det naturlige neste steget og det hadde ikke føltes riktig å huse regionens mest ambisiøse oppstartmiljø om man ikke selv hadde hatt turt å sette seg store mål, avslutter Syltern.