– Bjørvika er i ferd med å bli et fantastisk spennende område. Det er stor aktivitet blant en rekke næringslivsaktører her, og også mye aktivitet for å gjøre byggene i området ferdig. For oss er flyttingen et strategisk valg. Vi er det første av de store advokatkontorene som flytter til Norges sentrum for rådgivning og finans. Vi er sikre på at det vil gjøre oss enda mer attraktive som arbeidsgiver og vi håper også at våre kunder vil se frem til å komme til oss, sier styreleder Erling Opdal i selskapet.

Diagonale består av to bygg, et kontorbygg og et studentboligbygg. Kontorbygget får ni etasjer. Gateplanet er forbeholdt handel og spisesteder. De øvrige åtte etasjene blir kontorer. Lund Hagem Arkitekter og Atelier Oslo står bak kvartalet, som bestårav Nye Deichmanske hovedbibliotek og Diagonale.

Fremtidsrettet

De nye lokalene er tilpasset fremtidens bruk av kontorlokaler.

– Arbeidsformen til advokater har endret seg mye. I Bjørvika har vi en miks av åpne landskap og kontormiljøer. Vi har i tillegg større sosiale soner, som brukes til møtested for medarbeidere fra ulike avdelinger. I tillegg får vi en flott møteromsavdeling, som vi tror mange oppdragsgivere vil sette pris på, sier Opdal.

Selskapet leier for vekst. Fleksible kontorlokaler gir dem mulighet for å vokse, uten at de må flytte på seg eller gjøre store endringer.

– Vi har store nok lokaler til at både kunder og samarbeidspartnere kan jobbe hos oss i perioder. Vi tror at interaksjonen med samarbeidspartnere og oppdragsgivere øker fremover. Det har vi med denne avtalen lagt godt til rette for, sier Opdal.

Adresse for fremtiden

I prioritering av adresse for fremtiden har både virksomhetene som allerede er på plass i den nye bydelen og nærheten til offentlig kommunikasjon hatt stor betydning.

– Moderne lokaler er det mange av i Oslo, men kombinasjonen av det, et nabolag der en rekke ledende selskaper har kontorer og knutepunktet for kollektivtransport gjør Bjørvika unik. For å rekruttere de beste hodene fremover er beliggenhet en av de viktige faktorene. Derfor er Diagonale et riktig valg for oss, sier han.