– Dette er en suksesshistorie som viser at det valget vi gjorde var riktig, sier Head of Portifolio Management hos Aberdeen Standard Investment, Dag Konrad Ellinggard. 

For et par år siden var ledigheten i det 15.000 kvadratmeter store kontorbygget i Brynsalleen 4 på hele 10.000 kvadratmeter. To tredeler av bygget stod med andre ord tomt. Aberdeen Asset Management bestemte seg da for å gi bygget noen kvaliteter som skilte det fra konkurrentene.
– Vi gjorde mye forskjellig, blant annet har vi modernisert hele bygget og gitt det en standard som dagens leietakere ønsker. Det viktigste grepet var kanskje at vi valgte å etablere en møteplass for alle som jobber i området, sier Ellinggard.
Navet i møteplassen er personalrestauranten og kaffebaren som driftes av 4Services. Her får man alt fra hjemmelaget smoothie til lunsj og middagsretter. Tilbudet er populært og blir også mye benyttet av brukere som ikke selv jobber i bygget.
– Brynsalleen 4 er nå i ferd med å bli den møteplassen vi ønsket at det skulle bli, sier Ellinggard.

Bare 2000 kvadratmeter ledig
Resultatet har ikke latt vente på seg. Bare det siste halve året har Aberdeen signert hele fem nye leiekontrakter på tilsammen nesten 5000 kvadratmeter.
– Nå er det bare 2000 ledige kvadratmeter med kontorarealer fordelt på tre lokaler. Det begynner med andre ord å haste for de som har Brynsalleen 4 som et mulig alternativ, sier Ellinggard.
Han forteller at to av lokalene er på cirka 800 kvadratmeter, mens det minste er på cirka 400 kvadratmeter.
– Vi er veldig fornøyd med utviklingen. Vi har også fått til en spennende leietakersammensetning som vil være med å prege bygget, sier Ellinggard.

Interne flyttinger
De fem nye leiekontraktene fordeler seg på fem ulike selskaper. Største nye leietaker er Techstep som leier cirka 2100 kvadratmeter. Techstep er et teknologiselskap med rundt 200 medarbeidere i Norge og Sverige. Etter flere oppkjøp samles de nå på ett sted.
– Vi flytter fra ulike mindre lokasjoner for å bli ett slagkraftig team. Samlokaliseringen er i seg selv et viktig steg i vår transformasjon, utvikling og kulturbygging, sier COO i selskapet, Inge Paulsen.
Han forteller at de flytter inn i nyoppussede og moderne lokaler hvor de samler alle i én etasje.
–  Lokalene tilfredsstiller alle de krav vi definerte før vi startet søket, blant annet beliggenhet nær trafikknutepunkt, sier Paulsen.
Andre nye leietakere er VWR International som tar 1700 kvadratmeter og Jeld-Wen som tar 1000 kvadratmeter. SG Armaturen og Mölnlycke Health Care tar cirka 500 kvadratmeter hver.
– Selv om selskapene er forskjellige har de ett fellestrekk, nemlig at de kommer fra andre lokaler på Bryn. Det er med andre ord snakk om interne flyttinger. Dette er noe vi ser ofte, leietakere som er på Bryn velger å bli værende og heller flytte internt i området. Dette betyr selvfølgelig at de trives godt og at området har de kvalitetene som de er på jakt etter, sier Ellinggard.

 

(Visited 1 074 times, 1 visits today)