Bygningen, som opprinnelig ble bygd i 1924, huset Telegrafvesenet, og var viktig for både privat og offentlig kommunikasjon. Når Bane NOR inntar kontorene i 2020, er det kommunikasjon via norske jernbanelinjer som er fokus i lokalene.

De har tegnet en langsiktig leiekontrakt, og sjef for forvaltning hos byggets hovedeier, Tristan Capital Partners, Jean-Philippe Blangy, mener dette slutter en historisk ring.

– Det er en ekstra stor glede for oss å ønske Bane NOR velkommen til Telegrafen. Deres historikk går faktisk lenger tilbake enn bygget selv, og de jobber med samfunnskritisk infrastruktur, slik Telegrafvesenet gjorde, sier Blangy, og fortsetter: – Bane NOR vil tilføre bygget et fremoverlent og innovativt miljø, og det at vi kunne tilfredsstille deres krav til nye kontorer er en stor fjær i hatten for arbeidet vi legger ned i Telegrafen.

Kommunikasjonssjef Kunde og Trafikk i Bane NOR, Randi Folke-Olsen forteller at det var stor begeistring og god stemning da de kunngjorde internt hvor de skulle flytte.

– Nå ser vi frem til en ny hverdag i unike lokaler i Oslo sentrum, sier hun, og fremhever at de hadde veldig spesifikke ønsker og store forventninger til nye lokaler.

– For oss var det viktig at lokalene ligger sentralt, og tilfredsstiller våre tekniske og estetiske krav. Telegrafen er et helt spesielt bygg som møtte alle disse kriteriene, og vi er sikre på at dette blir et godt sted å jobbe for våre medarbeidere, sier hun.

Bane NOR engasjerte sitt eget eiendomsselskap, Bane NOR Eiendom, i søket etter nye lokaler.

– Det har vært både spennende og krevende å lede denne jobben for Bane NOR, forteller Aleksander Ellingsve i Bane NOR Eiendom.

– Det skilte seg raskt ut noen få alternativer i Oslo sentrum. Dette bygget oser av kvalitet og historie – et flott bygg som de ansatte kan være stolte av og glede seg til å gå på jobb i, mener han.

Bygget er snart fullt

Bane NOR vil overta cirka 4.400 kvadratmeter kontorlokaler i 5. og 6. etasje. Fra før er det allerede klart at fire kreative selskaper i byrånettverket Ahead Group Norway og arkitektkontoret Nordic – Office of Architecture skal inn i bygget.

– Vi gikk i gang med et storstilt og ambisiøst rehabiliteringsprosjekt i Telegrafen før noen avtaler med leietakere var signert. Med Bane NOR på plass har vi nå allerede leid ut rundt 80 prosent av byggets kontorarealer, sier Blangy.

Da Telegrafbygningen offisielt åpnet i 1924 hadde det kostet 13 millioner kroner og var datidens mest påkostede kontorbygning i Norge. Det var også landets tredje største bygning, og huset forløperen til Telenor, Televerket, frem til 1962. I 2016 ble bygget solgt fra Telenor til eiendomsfondet EPISO 4, som forvaltes av Tristan Capital Partners, og eiendomsfamiliene Malling og Vedal. De er svært opptatt av å bevare byggets historiske kvaliteter, samtidig som det skal bli et av de flotteste kontorbyggene i Oslo sentrum. Eiendomshuset Malling & Co er utleiemegler for Telegrafen og har bistått i prosessen med Bane NOR og de øvrige leiekontraktene.

(Visited 1 148 times, 1 visits today)