– Clarion Hotel The Hub blir en arena for kreativitet, inspirasjon og fleksibilitet. Det er et nytenkende hotell som er størst i byen, men som likevel har en varm atmosfære, med mennesker som brenner for mangfold, miljø og å yte det lille ekstra for gjestene, sier hotelldirektør, Andre Schreiner.

Bærekraft er en viktig del av hotellets profil, og vises blant annet gjennom materialer, systemer og den daglige driften. De har et konstant fokus på energiforbruk og energieffektivitet, og de er det første hotellet i Norden som tar i bruk smartheiser, som skal effektivisere heisturene for gjestene og ta bedre vare på miljøet.

Kulinariske opplevelser

På hotellets tak ligger Norges største takåker på 200 kvadratmeter som har fått navnet GrowHub.

– Bærekraftig hotelldrift skal gjennomsyre alt vi gjør. Vi vil gi gjestene våre unike opplevelser, samtidig som vi tar vare på verden og miljøet rundt oss. På taket skal vi dyrke ureist mat, og grønnsakene, urtene og de spiselige blomstene fra takåkeren skal brukes i maten og drikken som serveres, sier Schreiner.

Hotellet fokuserer på en tydelig matprofil basert på rene og ferske råvarer. De har et eget konditori, kaffe av beste kvalitet og bakeri på huset, samt to barer og et premium restaurantkonsept. Hotellet beskriver konseptet følgende: – Hub Bar, i hotellets første etasje og med egen inngang fra gateplan, er en pulserende og uformell møteplass som utvikler seg i takt med døgnet. Her får du kaffe, smoothies og laktosefri yoghurt om morgenen, salater og sandwicher til lunsj og wine-tasting på kvelden. I hotellets 13. etasje settes kvalitetsråvarer i en internasjonal kontekst hos restauranten Norda, i et Nordic Fusion-konsept inspirert av stjernekokken Marcus Samuelsson. Hånd i hånd med Norda ligger Bon Bon Bar, som serverer urbane og raffinerte cocktails laget av nordisk-produsert sprit med lokale råvarer og urter fra Growhub.

Kunst og kultur

Ifølge Clarion Hotel The Hub er design, kunst og arkitektur er sentrale aspekter som gjør hotellet til noe utenom det vanlige. I nært samarbeid med kunstkurator Sune Nordgren har de funnet plass på både vegger og i tak, til kunstverk som gir hotellet egenart og sjel. I samlingen finner vi navn som Bård Breivik, Hamish Fulton, Eric & Heater ChanSchatz, Tom Sandberg, Per Barclay, Roar Werner Eriksen, Anne Karin Furunes og Jochen Schmith. Hotellet har også inngått en hovedsponsoravtale med Munch-museet, med samarbeid om kunst og arrangementer.

Deichmanske Folkebibliotek og Clarion Hotel The Hub skal også dele kunnskap og inspirasjon med alle som bor i Oslo, enten det er for en helg, eller om du deler hjemby med det nyåpnede hotellet. Deichman har kuratert det nye biblioteket som ligger ved hotellets lobby, og valgt ut forfattere som representerer Oslo på hvert sitt vis, enten det er å se byen gjennom kunst, kultur, design, historie eller dagligliv.

(Visited 1 158 times, 1 visits today)