Som det første Radisson hotellet i Norden, og som en av få norske hoteller, har ikoniske Radisson Blu Atlantic Hotel Stavanger nå blitt BREEAM-sertifisert.

– For oss var det avgjørende å skape et hotell som gir gjestene best mulig opplevelser. Vi har som mål at hotellet skal være særegent og ha den perfekte kombinasjonen av design i verdensklasse og bærekraftige, miljøvennlige løsninger. Vi er veldig stolte over denne BREEAM-sertifiseringen, sier Tom Flanagan Karttunen, Area Senior Vice President Nord-Europa for Radisson Hotel Group.

Sertifiseringen anerkjenner at hotellet har bærekraftige, miljøvennlige løsninger som er fordelaktige for gjestene, miljøet og hotellets effektivitet.

Ifølge BREEAM er sertifiserte bygninger mer bærekraftige, og de forbedrer trivselen for mennesker som bor og arbeider i dem, de bidrar til å beskytte naturressursene og de er mer attraktive for eiendomsinvesteringer.

En betydelig oppgradering

Med investeringer på 465 millioner norske kroner fra Radisson Hotel Group og eierne KLP, har Radisson Blu Atlantic Hotel Stavanger gjennomgått en omfattende totalforvandling.

– For å oppnå BREEAM-sertifiseringen har vi nøye gjennomgått alle deler av hele bygningsstrukturen – fra utsiden til alle deler inne på hotellet, forklarer Flanagan Karttunen

I dag har hotellet en helt ny lobby og alle gjesterom, de 15 møterommene med plass til mer enn 2000 gjester, og de sosiale områdene er alle nyrenoverte. Den nye lobbyen fremstår som et kunstverk i seg selv, og er det perfekte stedet for utstillinger, festlige begivenheter og kulturelle arrangementer. For ett år siden åpnet også den nye restauranten “FireLake”, som allerede har fått gode anmeldelser både for maten og servicen.

– Det har vært en spennende oppgave å implementere bærekraftige og miljøvennlige løsninger uten å gå på bekostning av de gode gjesteopplevelsene. Våre medarbeidere har svært høy bevissthet knyttet til bærekraftighet og for å sikre at fokuset på fortsetter, og følges opp, har vi kontinuerlige treninger og oppdateringer, avslutter han.

 

 

(Visited 1 542 times, 1 visits today)