Administrerende direktør i Formuesforvaltning, Øystein Bø, er godt fornøyd med den nye leieavtalen.

– Dette skaper stabilitet for våre medarbeidere og for våre kunder. Langsiktighet er grunnmuren i vår verdiplattform, og vi ønsker å være langsiktige i alt vi driver med, også med tanke på hvor vi holder til, sier Bø.

I forbindelse med fornyelsen av leieavtalen vil det gjennomføres en innvendig oppgradering av bygget.

– Bygget brukes i dag mye som en møteplass for kompetanseutveksling for og mellom kundene, og vi ønsker å utvikle byggets fasiliteter slik at denne aktiviteten kan videreføres, og økes, sier Bø.

Formuesforvaltning vil også oppgradere bygget med teknisk moderne løsninger så langt det er mulig innenfor de rammene som bygget tillater.

– Vi vil de kommende årene gjøre en rekke tiltak for å løfte hovedkontoret til et mer bærekraftig bygg, sier Bø, og legger til at selskapet trives godt på Solli Plass.

Totalt vil oppussingen pågå i rundt halvannet år.

Området har blitt mer attraktivt

– I løpet av de 12 årene vi har holdt til her, har området blitt mer og mer attraktiv. Nationaltheatret stasjon, de nye hotellplanene til Petter Stordalen og nytt bruksområde for den tidligere amerikanske ambassaden er bare noen av de nye elementene som bidrar til det, legger Bø til.

Investeringsdirektør i Nordea Liv Eiendom, Nils Arne Gundersen, er langt på vei enig med Bø.

– Vi er svært glade for at Formuesforvaltning har valgt å forlenge leieforholdet hos oss i denne flotte og tradisjonsrike eiendommen. Vi skal vise oss tilliten verdig og gjøre så godt vi kan for at Formuesforvaltning skal være en fornøyd leietaker gjennom hele leieperioden, sier han.

Foto: Formuesforvaltning

Henrik Ibsens gate 53 ble oppført som bolig i 1867, har i nesten 90 år (fra 1910) huset Norske Liv (nå Nordea Liv) sin virksomhet. Bygget ble tegnet av den danske byggmesteren og arkitekten Thøger Binneballe. Han var sentral i oppføringen av flere signalbygg i Oslo, og var blant annet murmester ved byggingen av Oscarshall og Stortinget, samt arkitekten bak de to nabobyggene til Henrik Ibsens gate 53, Nobelinstituttet og Inkognitogaten 37.

 

 

(Visited 614 times, 1 visits today)