Spaces, som er et av IWGs kontorkonsepter, har inngått en leieavtale med Vestenfjeldske Butikkeiendommer, som slår sammen Olav Kyrres gate 41 og Vaskerelven 39 til et stort bygg. Bygårdene skal knyttes sammen med en glassbygning i midten.

-Dette blir et helt rått tilbud, midt i hjertet av Bergen. En drømmebeliggenhet for oss, sier Thomas Weeden, leder for IWG Norge.

 

Bygården fra 1920-tallet i Olav Kyrres gate får tilbake sin opprinnelige fasade, og bygget i Vaskerelven fra 1980-tallet skal også pusses opp.

-Bygget blir totalrehabilitert. Vi ønsker å bevare så mye vi kan av det gamle, men vil likevel sørge for at det er helt up-to-date teknologisk og i tråd med dagens krav, sier Weeden.

Dette blir den andre Spaces-filialen i Bergen. Co-working-bedriften har allerede en filial i Media City Bergen.

Enorm etterspørsel

-Etterspørselen i Bergen har vært enorm, derfor har vi lenge vært på jakt etter et eget bygg, påpeker Weeden.

Co-working er den raskest voksende kontortrenden både her hjemme og internasjonalt og IWG har store vekstplaner de kommende årene.

-Spaces ble startet i Amsterdam i 2008 og vi har i dag 200 lokasjoner rundt om i verden. Innen utgangen av 2019 vil vi ha over 400 lokasjoner, hvorav to i Bergen og fire i Oslo, sier Weeden.

Thomas Weeden, leder for IWG Norge. Foto: Robert S. Eik.

Et Spaces-medlemskap koster fra 2.000 kroner i måneden, og da kan du benytte deg av alle filialene. I tillegg kan medlemmer leie private kontorer i små og store størrelser og skalere opp og ned kontorplassen etter behov. Man kan benytte private kontorer, men likevel være en del av et større miljø. Det gir en helt unik mulighet for kontakt på tvers.

-Det er i møter mennesker imellom nye ideer oppstår og kreativiteten får utfolde seg, sier han.

I tillegg tror Weeden alle arbeidsgivere er tvunget til å åpne for mer fleksibilitet. En global undersøkelse gjennomført av IWG viser at halvparten av alle arbeidstakere jobber fra andre steder enn kontoret mer enn halve uken.

-Vi mener nøkkelen til suksessfulle bedrifter i fremtiden er fleksible løsninger, der arbeidstakere ikke er bundet til et hovedkontor fra 8-16, men kan jobbe til ulike tider, pendle deler av uken og jobbe i en annen filial resten av dagene, avslutter Weeden.

(Visited 1 302 times, 1 visits today)