– Norge er avhengig av effektive, nyskapende og verdiskapende forretningsmodeller som skaper nye arbeidsplasser og økonomisk vekst for å opprettholde den norske velferden. Vi trenger de som skaper løsninger for reelle utfordringer i samfunnet og næringslivet, sier Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør i Microsoft.

Målet er å gi startups innen teknologi inspirasjon og praktisk bistand til å utvikle og skalere sine ideer. Programmet gir tilgang til teknologi og mentorprogrammer for blant annet strategi og markedsføring. En gang i måneden kommer Microsoft Europeiske startup-team, alle med erfaring fra gründerbedrifter, fra London til Oslo for å gi 1:1-veiledning. I tillegg er Microsoft for Startups en global markedsplass og et nettverk som fremmer samarbeid på tvers av lokale og globale økosystemer. Microsoft Norge inviterer alle norske startsups til å delta på sesjonene, også de som er i en tidligere fase og som kanskje enda ikke har landet sin første kunde.

Administrerende direktør for Microsoft for Startups Europe, Warwick Hill vil åpne den første sesjonen, og er selv en seriegründer med god kunnskap om hva som trengs for å lykkes globalt.

– Vi gleder oss virkelig til å bringe teamet vårt til Norge, bli kjent med det norske startup miljøet og dele kunnskap om hvordan du kan skalere virksomheten din globalt, forteller Warwick Hill, administrerende direktør i Microsoft for Startups Europe.

Trenger hjelp til skalering globalt

Microsoft Norge ønsket å utvikle programmet med utgangspunkt i hva det norske startup-miljøet savnet. Gjennom dialog med flere startups og akseleratorer og innsikt fra et masterprosjekt fra NHH, fikk Microsoft forståelse av norske oppstartsbedriftene trenger teknisk støtte direkte fra teknologileverandørene, i tillegg til et internasjonalt nettverk og hjelp til å skalere globalt.

– Det norske startup-miljøet blomstrer. Det er tusenvis av dem, med innovative ideer og høye ambisjoner for vekst og skalering globalt. Globale skyplattformer, slik som Microsoft Azure er en god match for fremtidsrettede forretningsmodeller. Gjennom skyen demokratiserer vi teknologien, og gjør den tilgjengelig for startups og gründere som er avhengig av teknologipartnere for å drive sin virksomhet. Du trenger ikke å være i Silicon Valley for å bli verdensledende. Men du må være supersulten og ambisiøs, avslutter Lein-Mathisen.