Selskapet flytter høsten 2021 sine ansatte fra Haakon VIIs gate 5 hvor de har vært leietaker i 10 år. De nye kontorene blir på ca. 1200 kvm i 10. etasje, bygg syd. Som nærmeste naboer får de FSN Capital og advokatfirmaet Arntzen de Besche. Med inngåelsen av denne avtalen er over 60 % av kontorarealet på 41.000 kvm leid ut ca 2.5 år før ferdigstillelse. I tillegg til de nevnte leietakerne er ABG Sundal Collier, Advokatfirmaet Thommessen, RSM Norge og et stort «kontor som service-konsept» bekreftet.

Daglig leder i Akershus Eiendom, Petter Nylend, sier følgende: – Vi vet at VIA blir ett unikt prosjekt, og vi kunne ikke la denne sjansen gå fra oss. Vi har selv vært med siden starten på utviklingen av VIA, og synes det er ekstra stas å kunne annonser at vi skal bli leietaker i prosjektet, sier han og fortsetter: – Som et stort pluss er det også at vi både har gode relasjoner til Aspelin Ramm og Storebrand og har veldig tro på at de vil skape et helt unikt kontorbygg i Vika. Det er langt mellom nybyggene i denne delen av byen og fordelene ved å sitte i et nybygg var tungveiede i beslutningen om å flytte. Vi har vært veldig fornøyd med eksisterende gårdeier, og det var derfor ikke en enkel beslutning. Akershus Eiendom har som kjent ansatt en teknolog, og vi har ambisjoner om at de nye lokalene skal lede oss i riktig retning slik at vi også fremover ligger i tet på å være fremtidsrettet.

En ny standard for kontorbygg i Oslo

VIA er tegnet av det anerkjente danske arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen og tar mål av seg til å bli det mest attraktive kontorbygget i denne delen av byen. En viktig premiss under prosjektering av bygget har vært å lage et kontorbygg som på alvor løser hvordan nye arbeidsformer vil prege utformingen av lokalene, ivareta hensynet til miljøet, levere et fullservicekonsept som forenkler arbeidsdagen og levere en kvalitet som svarer til ønskene fra et bevisst leietakersegment. Transformasjonen som skal skje på bygulvet sammen med ferdigstillelsen av nye Ruseløkka skole og Nasjonalmuseet vil bidra til at Vika forsterker sin posisjon som Norges mest attraktive kontorområde.

–Vår ambisjon for VIA er å sette en ny standard for kontorbygg i Oslo med høy kvalitet i alle ledd. Akershus Eiendom har hjulpet oss med å oppnå nettopp denne ambisjonen og vi setter stor pris på at de selv nå velger å flytte til VIA. Vi takker for tilliten og ser frem til å skape et unikt og fremtidsrettet kontorlokale i samarbeid med Akershus Eiendom, sier Anders Ombudstvedt, som er prosjektsjef for kommersiell utvikling i VIA.