WeWork som nå er på vei inn i Norge melder om enorme vekst i ny pressemelding. I 2018 åpnet de ytterligere 200 nye bygg i 34 nye byer. Selskapet som for kun åtte år siden hadde én lokasjon i New York, har i løpet av 2018 blitt den største private leietakeren i London, Washington DC og Manhatten, og finnes nå i 99 byer i 26 land fordelt på 400 lokasjoner.

Selskapet ble grunnlagt i 2010 med ambisjonen om å skape en verden hvor: «People work to make a life, not just a living». WeWorks community og tjenester tilbyr bedrifter, gründere og startups en plattform hvor de kan møte, utforske kreative samarbeid og utvide nettverk. I tillegg til felles og individuelle kontorlokaler tilbyr de medlemmene en rekke tjenester og aktiviteter, blant annet lunsj, foredrag, kurs og yogatimer – alt som kan styrke medlemmenes nettverk, kunnskap og trivsel.

Eksponentiell vekst

Pressemeldingen viser til en sterkt eksponentiell vekst. Selskapet hadde i oktober 2018 et antall på 300.000 medlemmer og kan allerede per 31. desember 2018 telle over 400.000 medlemmer, en økning på 100.000 medlemmer de siste tre månedene. Veksten kommer særlig fra et økt antall større bedrifter. Tallene viser videre at medlemskap fra bedrifter med mer enn 1.000 ansatte nå utgjør ca. 30 prosent av WeWorks medlemmer, en økning på 200 prosent i 2018.

WeWork løfter frem konseptet Powered by We som sentralt i deres vekst-strategi. Powered by We selger WeWorks proptech-løsninger for design, oppføring og drift/forvaltning av bygg basert på analyse av selskapets data til aktører som ikke leier direkte av WeWork. Satsningen startet med utformingen av Amazons hovedkontor i Seattle og det meldes nå om at Powered by We er i gang for fullt med 30 storkunder. 11 lokasjoner er allerede sluttført. Powered by We varsler om at de skal i gang med deres største prosjekt hittil, UBS’ nye hovedkontor utenfor New York.

Konseptet HQ by We, hvor WeWork bygger og leier ut hovedkontorer til større bedrifter, under medlemmenes egen logo, ble også lansert og JLLs globale sjef for facility management blir WeWorks første globale facility management-sjef.  For å lede designprosessene har Bjarke Ingels fra BIG blitt ansatt som selskapets sjefsarkitekt og har allerede designet den nye skolen for WeGrow i New York og Lord & Tailor-bygget på 5th Avenue.

Start-ups og skoler

Selskapet girer opp satsingen på start-ups med inkubatoren WeWork Labs, som er åpent i 33 byer verden over og har bistått over 1000 start-ups. WeWork eier også appen “MeetUp” med over 42 millioner registrerte brukere og 4 millioner eventer årlig.

WeWork-eide Flatiron School for programmering og koding ble i 2018 åpnet i fire nye byer sammen med Access Labs, et program for å lære koding til personer med lav inntekt. I 2018 lanserte WeWork også WeGrow som tar sikte på å etablere et nytt skolesystem basert på innovasjon, entreprenørskap og tilstedeværelse.

Selskapet viser til at de har vedtatt å bli karbonnøytrale innen 2023. I 2018 har selskapet innført en “no meat”-policy på sine 400.000 arbeidsplasser, noe som innebærer at det ikke selges kjøtt hos WeWork, at ansatte ikke får igjen utlegg som inneholder kjøtt og at alle arrangementer er kjøttfrie.  WeWork ble i 2018 kåret av dyrevernalliansen PETA til årets selskap.

(Visited 1 279 times, 1 visits today)