– Kundene våre vil ha en arena for nettverksbygging. Vi vurderer restaurant Haakon som et viktig tiltak for å tilfredsstille disse stadig nye behovene for våre kunder, sa adm. direktør Leif Arne Røsnes i Braathen Eiendom da han i torsdag kveld åpnet Restaurant Haakon i Haakon VIIs gate 2.

Han er opptatt av at Haakon ikke er en tradisjonell kantine, men et tilbud som strekker seg ut over de ansatte i bygget.

– Brukerne av Haakon er ikke bare våre leietakere. Det er også alle andre. Vi har en del fordeler til våre kunder, men dette blir en fullverdig restaurant for alle. Dette er en bedriftsrestaurant som håndterer folk som er i jobbmodus, men også en restaurant som håndterer kunder som ikke er i jobbmodus.

Braathen Eiendom tror god mat i personalrestaurantene vil gi selskapet et konkurransefortrinn i kampen om leietakerne.

– Matpakker og enkel mat i lunsjen er ut. Bedrifter som vil være attraktive i fremtiden, må servere lunsj med restaurantkvalitet, sier adm. direktør Leif Arne Røsnes i Braathen Eiendom.

Det er Dugurd som skal drive restauranten i Haakon VIIs gate. Dugurd eies av kokkekollektivet Lava og kantinebedriften Du Godeste. Lava-kokkene Even Ramsvik, Stian Floer og Anders Braathen driver blant annet restauranten Smalhans, Hitchhiker, Katla og Sentralen restaurant. Braathen har tegnet en tiårsavtale med Dugurd. Etter hvert skal Dugurd levere tilsvarende restaurantløsninger i Dronning Eufelias gate 8 og 16 i Barcode i Bjørvika. Restaurantene inngår i Braathen Eiendoms Flyt-konsept, noe som gjør at leietakerne kan spise på tvers av byggene og «få den samme kundeopplevelsen».