– Det er høy aktivitet og stor optimisme i næringslivet på Forus, og vi merker dette i form av økt etterspørsel i eiendomsmarkedet, sier kontraktsansvarlig Rolf Aarthun, i Seabrokers Eiendom.

Aibel har hatt hovedkontor og leid 25.000 kvadratmeter i Vestre Svanholmen 14, siden bygget stod ferdig oppført i 2006. De siste årene har leiearealet blitt noe nedskalert, men som følge av økt oppdragsmengde trenger selskapet mer plass og har nå utvidet leieavtalen betydelig.

I Vestre Svanholmen 4, etablerte Seabrokers Eiendom et co-working-konsept ved nyttår. Det ble raskt populært og Askø & Bottegaard var blant de første leietakerne. Selskapet har nå vokst ut av lokalene og flytter til Vassbotnen 23, Seabrokers Eiendoms største bygg på 36.000 kvadratmeter og der Equinor er største leietaker.

Fra nyttår etablerer AKOFS Offshore kontor på Forus og skal leie arealer for rundt 20 ansatte i Vestre Svanholmen 4. Selskapet leverer fartøybaserte subsea-tjenester til olje- og energisektoren.

I forrige uke ble det kjent at Tjelta Eiendom AS har kjøpt ytterligere tre eiendommer og en tomt på Forus, med et samlet utleieareal på over 25.000 kvadratmeter. Investeringen på flere hundre millioner kroner representerer en betydelig økt satsing på Forus.

 

 

(Visited 362 times, 1 visits today)