Kreativitet og ideer kan ikke blomstre uten en kultur som fremmer mangfold, samarbeid, motivasjon og tillit, heter det på messens nettside. Med dette utgangspunktet ble innovative konsepter for møblering, akustikk, belysning, telekommunikasjon og mye mer presentert – alt med sikte på å dekke det nye arbeidslivets behov.

Messens hovedbudskap ble tydelig reflektert i utstillingene: Arbeidsplasser for dagens og fremtidens arbeidsliv må tilrettelegges for høy grad av samhandling, mindre for individuelt arbeid. Skal man lykkes med effektive løsninger, må man ha innsikt i de konkrete arbeidsprosessene i virksomheten og forstå hvordan disse best kan gjennomføres. På det grunnlaget må man designe fleksible og flerfunksjonelle interiører som kan brukes på ulike måter og dekke forskjellige behov. I praksis betyr dette organiske arbeidsmiljøer uten stramme oppsett.

Disse lekre stolene er ikke bare et blikkfang, men også et eksempel på flerbruksmøbler av den mer outrerte og eksklusive sorten. Slik de er satt opp gir de rom for samtaler og uformelle møter. De kan også fungere som en delvis lukket «hule» for den som vil konsentrere seg og lese dokumenter. Lyddempingen gjør at man samtidig er avskjermet og til stede i omgivelsene.

Hos Ramsøskar har vi allerede lenge snakket om hjemliggjøring av kontoret. Her ser vi et godt eksempel: Farger, tekstiler, møbler og grønne innslag får denne møteplassen til å minne like mye om private omgivelser som om en arbeidsplass.

Den arbeidsplassen du har i dag er ikke nødvendigvis den du trenger i morgen, og innredningen er ikke lenger gitt.  På dette bildet ser vi modulbaserte møbler som kan settes sammen og plukkes fra hverandre etter behov. Det er bare fantasien som begrenser bruksmulighetene.

 

 

Flerbruk i praksis: De tilsynelatende tradisjonelle kontorarbeidsplassene har stor fleksibilitet. Her kan man ta imot besøkende, ha større arbeidsmøter uten å oppsøke møterom og små, mer intime og uformelle møter der den smale hyllen fungerer som møtebord for dem som sitter på puffene. Alle elementene kan selvsagt flyttes fra hverandre og settes opp på nytt – på andre måter og på andre steder.

Så enkelt skaper man illusjonen om en innendørs hage. Tekstiler, grønne planter og andre dekorative, grønne innslag skaper en varm og innbydende atmosfære, i dette tilfellet i publikumsområdet i en resepsjon. Arealet passer også til uformelle samlinger og presentasjoner. Det er vanskelig å tenke seg innredninger som er mer kontaktskapende og egner seg bedre for mingling enn denne.

Lyddempende vegger, et behagelig sittemøbel, god belysning og et vakkert bilde på veggen – helt ideelle omgivelser for den som trenger enerom til telefonsamtaler, timeout eller oppgaver som krever konsentrasjon.

Utsmykning eller funksjonelle sittemøbler? Ja takk, begge deler. Den skulpturelle sofaen består av «kuler» i forskjellige størrelser som gir mulighet for mange sitte- og liggestillinger. Sofaen er mer behagelig enn man skulle tro.

Den elegante soneinndelingen markerer at sittegruppen ved resepsjon inngår i fellesarealet samtidig som den er atskilt fra trafikkområdet. Sonen kan like gjerne brukes til møterom som til venteplass eller kaffekrok.