– Bilbransjen er i en rivende utvikling, og dette stiller høye krav til service, teknologi, kompetanse og samtidig også moderne fasiliteter. Bilia ønsker å ha en sentral posisjon i denne utviklingen, og i tråd med vårt mål om å være bransjens beste servicebedrift flytter Bilia Follo inn i et nytt og moderne anlegg i februar 2020, sier Frode Hebnes, administrerende direktør ved Bilia Personbil.

Dette blir et topp moderne fullservice-anlegg for premiummerkene BMW og Volvo, med salg av nye og brukte biler, samt serviceverksteder, vil åpne i februar 2020.

Fred Stenseth, plassjef for Volvo-virksomheten ved Bilia Follo, har store forventninger.

– Her blir vi liggende i et område med flere bilmerker, og med god synlighet for de som skal til og fra Ski. Det er svært positivt for oss. Vi gleder oss veldig til å komme til et nytt og moderne bilanlegg for våre premium-merker, sier han.

Illustrasjon: Bilia/Årstiderne arkitekter

Nybygget for Bilia blir på totalt 6.700 kvadratmeter, hvor Bilia skal fylle 4.700 kvadratmeter med sine premiummerker. I tillegg vil Møller Bil ta noen ekstra arealer for å øke kapasiteten i sitt anlegg. De resterende cirka 1.500 kvadratmeterne skal leies ut til andre aktører.

– Dette blir et nytt flaggskip i Follo med god eksponering for våre merker. BMW-salget i Norge har økt kraftig de siste årene, og Bilia har vært en viktig bidragsyter i denne økningen. BMW i Follo er i fin utvikling, og vi ser frem til å flytte til nye og moderne lokaler. Med dette flotte anlegget får vi virkelig mulighet til å by på premium-opplevelsen, sier Thomas Michael Walston, plassjef for BMW i Bilia Follo.

Illustrasjon: Bilia/Årstiderne arkitekter

Follos viktigste bilsenter

Markedsdirektør, Pål Bøe i Møller Eiendom er godt fornøyd med å få Bilia inn som leietaker.

– Når Bilia flytter inn vil kundene finne BMW, Audi, Volkswagen og Volvo på samme område. Det innebærer at merker som representerer nesten 40 prosent av bilmarkedet vil være representert i Solbergkrysset. Dette blir rett og slett Follos største og viktigste bilsenter, sier han.

– Viktigheten av beliggenhet og moderne lokaler er ugjendrivelig bevist. Møller Bil økte omsetningen med 100 millioner kroner etter at forhandleren i 2016 flyttet virksomheten fra sine gamle lokaler i Ski sentrum til Solbergkrysset, fortsetter Bøe.

Markedsdirektøren er svært fornøyd med hvordan Ås kommune har behandlet rammesøknaden.

– Ås kommune har nok en gang vist seg som en forutsigbar og raskt arbeidende kommune. Rammesøknad ble sendt før sommeren og i midten av august mottok vi rammetillatelsen. Vi er nå i markedet med en konkurranse om byggeoppdraget og planlegger byggestart til vinteren, påpeker Bøe.

Møller Eiendom eier også den gamle Møller-tomten i Ski sentrum som står foran en større transformasjon.

– Vi vil bidra til et levende bymiljø. Det er viktig og riktig å flytte plasskrevende varehandel ut av bykjernen for å gi plass til boliger og næring som passer inn i det urbane hverdagslivet, avslutter han.

 

 

(Visited 1 113 times, 1 visits today)