Presseorganisasjonene består av Norsk Journalistlag, Institutt for journalistikk, Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening, Landslaget for lokalaviser, Fagpressen og Mediebedriftene.

– Vi i NTB og sju andre medieorganisasjoner er enig om en styringsmodell for at vi skal jobbe fram en felles visjon og et prosjekt. Vi ønsker oss et journalistisk episenter i Oslo hvor journalistikk, ytringsfrihet og redaksjonell utvikling står i høysetet. Det skal bli mer enn et hus, et sted som er et samlingspunkt for de som er opptatt av de mange temaene, sier Mads Yngve Storvik i NTB, sjefredaktør og ansvarlig redaktør, i en pressemelding.

Levende mediefellesskap

Målet med Pressens hus er å skape et nytt åpent samlingspunkt for mediebransjen sentralt i Oslo står det i pressemeldingen. Det skal være et dynamisk og levende mediefellesskap som kan være en fremtidsrettet og samlende kraft for ansatte, deltagende organisasjoner, deres medlemmer og andre med interesse for journalistikk og media.

Realia er engasjert som leietakerrådgiver for etableringen av Pressens hus, og den innledende behovsanalysen har konkludert med et arealbehov på cirka 4.000 kvadratmeter, og lokalene må ha en sentral beliggenhet i Oslo sentrum med god tilgjengelighet for publikum og besøkende.

 

 

 

(Visited 259 times, 1 visits today)