I desember kommer UMA Workspace til Oslo sentrum, etter en vellykket etablering i Stockholm, København og Helsinki. Konseptet er skreddersydd for dagens og fremtidens arbeidshverdag.
 
UMA Workspace er en fleksibel kontormodell som tilbyr både private kontorer, åpent kontorlandskap og møterom og tilhørende tjenester – alt inkludert i ett medlemskap. Alf Astrup, CEO Technopolis i Norge, mener det er på høy tid at både arbeidsomgivelsene og leieavtalene speiler dagens og fremtidens arbeidshverdag.
– Vi vet at bedrifter har ulike behov, og derfor tilbyr vi nå norske bedrifter muligheten til å inngå løpende skalerbare avtaler med kort oppsigelsesfrist, ingen depositum og lav risiko sentralt i Oslo sentrum. Skal man lykkes og holde tritt må fleksibilitet være en forutsetning for mange, sier Astrup.
 
Mer enn et produkt
Ifølge Astrup er ikke kontoret lenger å anse som et produkt, men en tjeneste. Han mener det kreves en omstilling hvor bedrifter må begynne å forvente mer av kontortilbyderne sine. Bedrifter skal kunne forvente skreddersydde kontormiljøer som fostrer effektivitet, dynamikk og inspirasjon.
– Med UMA Workspace overlater man alle bekymringer knyttet til kontordrift til en profesjonell partner, og man får frigjort tid til å fokusere på egen kjernevirksomhet. En egen app som blant annet åpner og lukker dører, booker møter og bestiller mat er bare én av fordelene. Vi mener at alt skal fungere sømløst, være funksjonelt og perfekt. Vi gir rett og slett våre leietakere en bekymringsfri hverdag, med supersentral beliggenhet midt i sentrum, forteller CEO-en.
Astrup trekker frem at selskaper i alle størrelser fortjener en fleksibel og inspirerende arbeidsplass, tilpasset deres unike behov.
 
– Vi har allerede fantastiske kontorløsninger og tjenester på Fornebu, og tar nå UMA Workspace til Oslo sentrum. Dette kommer både eksisterende og nye kunder til gode. Vi mener både modne bedrifter som har behov for økt fleksibilitet fordi markedet endrer seg fort, og selskaper i vekstfase spesielt vil dra nytte av konseptet, sier Astrup.
For disse virksomhetene utgjør lange, uoppsigelige avtaler en betydelig risiko, mener Astrup.
 
– For dem er fleksibilitet avgjørende ved valg av kontor. UMA Workspace vil også appellere til de som ønsker økt grad av samarbeid og nettverksbygging, og de som vil sette opp et kontor for ansatte stasjonert utenfor hovedkontoret, sier han.
Ambisjonene for vekst og ytterligere ekspandering er store. Innen 2020 er målet å etablere et nettverk av 20 UMA Workspace-kontorer på de beste lokasjonene på tvers av de største byene i Norden og Baltikum.
– Vi gjør en betydelig investering i disse markedene fremover, hvor vi har allokert 30 millioner EUR til å nå målet vårt i løpet av 2020, avslutter Astrup.