– Vi kunne ikke drømt om en mer passende leietaker å få inn i Bjørvika, sier administrerende direktør Rolf Thorsen i Oslo S Utvikling.
– De har et svært tydelig konsept og høye ambisjoner om å være best på det de serverer. Målet med Bjørvika er å skape Norges mest attraktive område å besøke, bo og jobbe i, og her passer Maaemo perfekt inn, sier Thorsen.
 
Bjørvika et opplagt valg
Trestjerners-restauranten Maaemo har etablert seg som en av verdens beste restauranter i sine lokaler rett ved togskinnene og Oslo Sentralstasjon. I februar 2020 tar stjernelaget turen over broen mot fjorden i Bjørvika. Her flytter de inn i 1400 kvadratmeter store lokaler i boligbygget Dronninglunden, rett ved Operaen, Munchmuseet og den brede Stasjons-allmenningen. Dermed er en viktig brikke på plass i det nye utbyggingsområdet mellom Barcode og fjorden.
For deleier av Maaemo, Bjørn Tore Furset, fremstår Bjørvika-valget som opplagt.
– Dette er en beliggenhet i et område vi tror vil samle mange av landets mest spennende opplevelser, til glede for både hovedstadens befolkning og turister fra hele verden. Den reisen Maaemo nå begir seg ut på, blir fantastisk å følge, sier Furset.
 
Vil ha et variert tilbud
Bygulvsdirektør Maria Louise Rognerud i Oslo S Utvikling jobber nå med å få på plass resten av aktørene innen servering, kultur, handel og service. Et titalls nye lokaler på til sammen 15 000 kvadratmeter skal være fylt med liv innen 2020.
– Maaemos flytting gir et signal om at området ved fjorden er akkurat så attraktivt som vi ønsker, sier Rognerud, som opplever en økende interesse for Bjørvika.
– Vi får kontinuerlig henvendelser fra både nasjonale og internasjonale aktører om å leie lokaler her, og trykket har økt betydelig den siste tiden, sier hun. I løpet av de nærmeste månedene skal OSU signere flere nye avtaler.
– Vi ser frem til å undertegne de neste leieavtalene, med andre kvalitetsbevisste aktører. Og vi skal selvsagt få på plass en bredde, slik at Bjørvika byr på alt fra stjernerestauranter til nabolagskafeer, sier Rognerud.