I hver utgave av magasinet NæringsEiendom presenterer vi unge menneskers syn på arbeidsplassen og hvordan de ønsker å jobbe. Denne gangen har vi snakket med Malin Ekeberg. Hun er 25 år, og har en master i idrettsvitenskap, i tillegg til bachelor i idrettsbiologi ved Norges idrettshøgskole.

– Hvilken arbeidsgiver drømmer du om å jobbe for og hvorfor?

– Min utdanning kan brukes på mange felt så jeg har ikke sett for meg en spesifikk arbeidsgiver, men jeg drømmer aller mest om å jobbe innenfor idretten, helst toppidretten. Jeg ønsker å bidra til at utøvere når både små og store mål i karrieren. Som nyutdannet håper jeg å finne en jobb hvor jeg får brukt kompetansen min i praksis. Det er en drøm å få utvikle meg videre og lære av de beste.

– Hvordan ønsker du å ha det på arbeidsplassen?

– Et godt faglig og sosialt miljø på arbeidsplassen er viktig for meg. Faglige utfordringer motiverer til å gjøre en god innsats og hyggelige mennesker gjør det inspirerende å gå på jobb.

– Hva er den optimale arbeidsformen for deg?

– Siden min utdanning kan benyttes i mange yrker er jeg åpen for å kunne jobbe på kontor til faste tider, skiftarbeid, jobbe hjemmefra og ute med kunder. Som type er jeg lagspiller, så det å jobbe i team gir ekstra motivasjon.

– Hvordan tror du arbeidslivet vil se ut om 20 år?

– De manuelle jobbene vil bli erstattet av maskiner, og i noen yrker vil teknologi og automatisering sannsynligvis gjøre menneskene helt overflødig. Men teknologien vil også skape nye arbeidsplasser. Så mer utdanning på mange områder – det kommer vi ikke unna. Når velstanden øker vil det også skape nye muligheter som for eksempel private tjenester.