Når bedrifter flytter, er det ikke så vanlig at de relokaliserer i et helt annet område enn der de har vært «i alle år». Noen kontorområder som ikke ligger så veldig langt fra hverandre konkurrerer imidlertid om de samme leietakerne. Flere leietakere flytter blant annet fra Nydalen til Helsfyr og omvendt. Nå tar også Telia turen fra Nydalen til et annet kontorområde som ligger kort vei fra dagens lokaler. Telia flytter fra Sandakerveien i Nydalen til det planlagte nybygget Økern Portal.

– Vi er svært stolte av at Telia som et høyteknologisk selskap har valgt Økern Portal. Telia vil som første leietaker forsterke Økern Portal som konsept. Grunnsteinen for et av Norges mest fremtidsrettede bygg er nå lagt og vi gleder oss til sammen med Telia å gi bygget tekniske løsninger som gir medarbeiderne en sømløs og fleksibel hverdag, sier Richard Groven fra Oslo Pensjonsforsikring (OPF).

Telia, valgte Økern Portal etter en nøye gjennomgang av en rekke kriterier som tilgjengelighet, fleksibilitet i løsninger og mulighet for co-working, smart-teknologi og en miljøvennlig profil. Telia mener også at Økern Portal byr på et nærmiljø og fasiliteter som vil være gjøre det attraktivt for ansatte å benytte seg av det nærliggende området.

– Vi gleder oss til å flytte inn i Økern Portal, og er trygge på at vi har funnet det beste stedet for Telia Norges nye hovedkontor. Vår nye arbeidsplass skal tiltrekke seg og engasjere ansatte, partnere og kunder i et bygg som er laget for økt samhandling både internt og med andre aktører. Økern Portal har den miljømessige og fleksible profilen som vi ønsker oss, og vi er overbevist om at vi vil trives godt i en ny pulserende bydel som nå vokser frem, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge.

Ifølge Richard Groven vil OPF jobbe for å få inn et kontorhotell- eller co-workingkonsept til Økern Portal.

Telia har brukt CBRE som sin rådgiver gjennom hele prosessen, fra utvikling av strategi for arbeidsplassene og visjonen for det nye hovedkontoret i Norge, samt strategi og søk, og forhandlinger og avtaleinngåelsen. Simonsen Vogt Wiig har vært juridisk rådgiver for Telia, mens Selmer var juridisk rådgiver for Oslo Pensjonsforsikring. Malling & Co var megler og rådgiver for OPF.

 

 

 

(Visited 1 805 times, 1 visits today)