Akkurat nå er aktivitetsbaserte løsninger i vinden. Der du velger mellom ulike rom og møbler som er lagt opp til å støtte den aktuelle aktiviteten. Det er gjerne en kombinasjon av stillesoner, møterom, sosiale soner, åpne landskap med mer. Der tanken er at du er mer effektiv og motivert til å utføre oppgaven, dersom omgivelsene er lagt til rette for det. Ideen er god, men har vi egentlig behov for alt dette, og har vi nok bevis på økt trivsel og effektivitet? Samtidig stilles det krav til lyd, lys, inneklima og utforming – hvorfor er det ikke nok å åpne et vindu for å få frisk luft, skru på en bordlampe dersom lyset er for svakt – hvorfor skal vi komplisere alt? Vi gjør da ikke det hjemme.

Derimot er kontoret på vei til å bli som hjemmet – et sted der vi bytter ut møbler og maler annet hvert år. Hvor vi gjennom materielle goder skal fortelle hvor vellykkede vi er. Men, trenger vi alt dette for å utføre en god jobb? Det er selvfølgelig individuelt, for min del trives jeg svært godt i et tradisjonelt kontor, selv om jeg kun har en kjip pult og grei stol, ettersom jeg er omringet av dyktige og hyggelige kollegaer. Og har muligheten til å jobbe hjemmefra, som ofte resulterer i at jeg ligger i godstolen med Mac´en på magen og beina på bordet – det holder for meg. Selvfølgelig er det mye jeg skulle hatt på kontoret, jeg drømmer om et loungeområde med fersk juice og raw food snacks. Til tross for det, er jeg usikker på utfallet – ville jeg blitt lykkeligere og gjort en bedre jobb – mest sannsynlig ikke.

«The minimalists», er en dokumentar med budskapet «eier du mindre får du plass til mer». Den handler om to unge menn som går fra å leve «The American Dream», til å frigjøre seg fra en materialistisk hverdag, ved å kvitte seg med alt som ikke tilfører verdi, altså beriker livene deres. Å eie så lite som mulig, var ikke det som fascinerte meg, derimot manglende bevisstgjøring rundt flere av de valgene vi som konsumenter tar hver dag. Og, dette tror jeg er viktig, enten det er snakk om å fornye kontoret eller kjøpe en genser – er dette «need to have» eller «nice to have»?