I hver utgave av magasinet NæringsEiendom presenterer vi unge menneskers syn på arbeidsplassen og hvordan de ønsker å jobbe. Denne gangen har vi snakket med Marthe Diskerud, hun er 27 år og studerer livsstilsendring og folkehelse på Høyskolen Kristiania.

– Hvilken arbeidsgiver drømmer du om å jobbe for og hvorfor?

– Jeg har ingen spesifikk arbeidsgiver jeg drømmer om å jobbe for, men det er viktig for meg at arbeidsgiveren er en som ser alle ansatte og ser at alle mennesker er forskjellige, slik at kommunikasjon må rettes deretter. Arbeidsgiveren bør være god til å kommunisere og at man som arbeidstaker alltid kan komme til arbeidsgiveren hvis man har noe på hjertet. Arbeidsgiveren bør være en som lar arbeidstakerne ta del i diskusjoner, planlegging og anerkjenner arbeidet som blir gjort både med konstruktive og positive tilbakemeldinger.

– Hvordan ønsker du å ha det på arbeidsplassen?

– Jeg ønsker at jeg som arbeidstaker har frihet i arbeidet mitt og at det skal være takhøyde for å kunne ytre egne meninger på en god og saklig måte. Gode kollegaer og godt samarbeid er veldig viktig for at jeg skal trives på arbeidsplassen.

Hva er den optimale arbeidsformen for deg?

– Jeg ser ikke for meg at jeg er ei som passer til å sitte på et kontor. Det å kunne være ute «i felten» og jobbe med mennesker er noe som vil gi meg motivasjon til å yte ekstra på arbeidsplassen. Det å kunne jobbe med fysisk fostring i arbeidstiden er noe jeg også ser på som svært positivt, viktig og ikke minst at det vil bidra til at arbeidsoppgaver gjøres enda bedre.

– Hvordan tror du arbeidslivet vil se ut om 20 år?

– Det er vanskelig å se for seg, men jeg tror ikke arbeidslivet vil se så veldig annerledes ut. Jeg håper det vil være flere lavterskeltilbud for mennesker som sliter med å komme seg ut i jobb og tilbake fra blant annet langtidssykemeldinger.